Dolar 32,3015
Euro 34,8158
Altın 2.409,73
BİST 10.222,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 18°C
Cum 12°C

Türkiye Ağaç Platformu Genel Başkanı Uzuntaş’tan OGM’ye; “E-İhale sistemi revizyona uğramalı” çağrısı

Türkiye Ağaç Platformu Genel Başkanı  Uzuntaş’tan OGM’ye; “E-İhale sistemi revizyona uğramalı” çağrısı
2

Ağaç sektöründe son zamanların en çok konuşulan konusu hiç kuşkusuz e-ihale sistemi. Konuyla ilgili açıklama yapan Türkiye Ağaç Platformu Başkanı İsmail Hakkı Uzuntaş ; “Pandemi sürecinin başlamasıyla salon ihaleleri durdurulmuş ve e-ihale sistemine geçilmişti. Bu sistem sektör üyelerinin azınlık bir kısmı tarafından benimsense de çoğu üye hala salon ihalesine dönülmesinden yana. Bu konu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğüne çok sayıda dilekçe gönderildi fakat eski sisteme dönüş olmadı” ifadelerini kullandı.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA)- Türkiye Ağaç Platformu Genel Başkanı İsmail Uzuntaş’tan OGM’ye çağrı yaptı. Başkan Uzuntaş, “Pandemi sürecinin başlamasıyla salon ihaleleri durdurulmuş ve e-ihale sistemine geçilmişti. Bu sistem sektör üyelerinin azınlık bir kısmı tarafından benimsense de çoğu üye hala salon ihalesine dönülmesinden yana. Bu konu ile ilgili Orman Genel Müdürlüğüne çok sayıda dilekçe gönderildi fakat eski sisteme dönüş olmadı.  

Geçen yıl % 100 üzerinde artış gösteren tomruk fiyatları pik noktaya ulaştı ve sektör paydaşların genel kanısı kış aylarında fiyatların stabil kalacağı yönündeydi. Tâki; e-ihalede son peyden sonra +10 saniye uygulaması gelene kadar. Son verilen peyden sonra sürenin uzaması hem fiyatları daha da arttırdı hemde e-ihaleye giren kişilerin saatlerce bilgisayar başında vakit geçirmesine sebep oldu. Plaformumuzda yaptığımız ve binlerce sektör üyesinin katılım gösterdiği ankette sektörün % 82 si son peyden sonra sürenin uzaması uygulamasının kaldırılmasını talep ediyor. Bu konuyla ilgili Orman Genel Müdürlüğümüze kapsamlı bir yazı gönderdik. OGM nin bu konuya duyarsız kalmayacağını düşünüyoruz. E-İhale sistemi kapsamlı bir şekilde revizyona uğramalı” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.