Dolar 32,4489
Euro 34,4780
Altın 2.475,67
BİST 9.609,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

Sıkıntılardan kurtulmak için hangi dualar okunur?

Sıkıntılardan kurtulmak için hangi dualar okunur?
2

Şeytanın hilesinden ve dünya belalarından korunmak için okuyunuz:

Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil Aliyyil – Aziym.

Kurumsal Web Tasarım

Anlamı: “Güç ve kuvvet, sadece Yüce ve Büyük olan Allah Teâlâ’nın yardımıyladır.”

Cenâb-ı Hak, şöyle buyurmuştur:

”Ey Resulüm! Ümmetine söyle ki; 10 kere sabahleyin, 10 kere akşamleyin, 10 kere de yatarken bu duayı okusunlar. Yatarken söylemelerinde dünya belâları kendilerinden uzaklaştırılır. Akşam vaktinde söylemelerinde şeytanın tuzak ve hilelerinden korunurlar. Sabah vaktinde söylemelerinde Cenâb-ı Hakkın gazabından emin ve rızasına ermeye namzet olurlar.”

Yüce Peygamberimiz,” Bu duayı çok okuyunuz. Zira bu dua cennet hazinelerindendir” buyurmuştur. Peygamberimiz bu duaya ilişkin yine şunları söylemiştir: ”Bu dua doksan dokuz derde devâdır. Bu dertlerin en hafifi, hüzün ve kederdir” buyurmuştur.

Sıkıntı ve darlığa düştüğünüzde de bu duayı okuyunuz:

Sevgili Peygamber Efendimiz, Hz. Ali Efendimize şöyle emir buyurmuştur:

Ya Ali! Ne zaman bir darlığa düşersen ”Lâ havle velâ kuvvete illâ billâhil Aliyyil – Aziym ” diye dua et. Cenab-ı Hak, seni her belâ ve sıkıntıdan kurtarır, demiştir.

Her çeşit derde deva bulmak için okunacak dua:

Allahümme innî e’ûzü bike mine’l-hemmi ve’l-hazeni. Ve e’ûzü bike mine’l-‘aczi vel-keseli. Ve e’ûzü bike minel cübni vel-buhli. Ve e’ûzü bike min ğalebetid-deyni ve kahrir-ricâli.

Anlamı: Allah’ım! Kederden ve üzüntüden, acizlikten, tembellikten, cimrilikten, korkaklıktan, borç yükünden ve insanların kahrından sana sığınırım.

Bu dua sabah ve akşam okunacak duadır. Bu duada 8-10 çeşit dert sayılmaktadır. Bunu okuyan en azından bu sayılan hastalıklardan korunmuş olur:

Elem, keder, hüzün, acizlik, tembellik, bıkkınlık, korkaklık, cimrilik, borç altında inlemek, borç altında kalmak ve insanların baskısı altında bunalmak.

Ebu Davud’un rivayetine göre bu dua Ashab’dan Ebû Umâme’ye öğretilmiştir.

Resülullah, Ashabından bu zatın mescidde dalgın dalgın oturduğunu görmüş ve halini sormuş. Ebû Umâme, çok borcum var, dardayım, sıkıntı çekiyorum Ya Resulullah! diye cevap vermiş.

Resulü Ekrem,” Sana bir dua öğreteceğim. Onu okuduğun zaman, Cenab-ı Hak senin gamını, kederini giderir, borcunu ödetir. Bu duayı akşam sabah oku buyurmuş ve yukarıdaki duayı öğretmiştir.

Bu duayı 7 kere okuyan korunur:

Hasbiyallahu lâ ilâhe illâ Hû, aleyhi tevekkeltu ve Huve rabbül arşıl azîm.

Anlamı: “Resulüm! Eğer -büyük bir şefkat ve samimiyetle kendilerine ders vermek istediğin- adamlar, yine de aldırmaz, senden yüz çevirirlerse, de ki: Allah bana yeter, O’ndan başka ilah yoktur. Ben yalnız O’na dayanırım. Çünkü O, büyük Arş’ın, muazzam hükümranlığın sahibidir.’”

Sevgili Peygamberimiz Hadis-i Şeriflerinde:

”Her kim, sabahları 7 kere ve akşamları da 7 kere bu duayı okursa dünya ve âhiretle ilgili bütün işlerinde Allah ona yeter. Yani, kendisini üzen veya üzecek olan dünya ve ahiret işleri için Allah o kimseye yetişir.” Yani, bütün üzüntü ve sıkıntılarını giderir. Korktuklarından emin olur.

Her türlü zorluk ve sıkıntıda bu duayı okuyunuz:

“Hasbünallahu ve Ni’mel Vekîl”

Anlamı: “Allah bize yeter, O ne güzel vekildir”

Bu duayı okuyan her korkudan emin olur. Sevgili Peygamberimiz, buyurmuştur:

“Hasbünallahu ve Ni’mel Vekîl” duasını okumak her korkuya ve korku veren her şeye karşı bir eman, bir güvence, sığıncadır.”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.