Dolar 32,2489
Euro 34,7616
Altın 2.399,50
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Açık
Afyon
20°C
Açık
Sal 22°C
Çar 21°C
Per 20°C
Cum 13°C

“Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk” kitabı yayınlandı

EDİTÖRLÜĞÜNÜ ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) REKTÖRÜ PROF. DR. KEMAL ŞENOCAK’IN YAPTIĞI, ESOGÜ HUKUK FAKÜLTESİ ÖĞRETİM ELEMANLARI İLE ARABULUCU AVUKAT YAZARLARIN İŞBİRLİĞİNDE HAZIRLANAN “SİGORTA HUKUKUNDA UZMAN ARABULUCULUK” MODÜL KİTABI YAYINLANDI.

“Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk” kitabı yayınlandı
2

Editörlüğünü Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Rektörü Prof. Dr. Kemal Şenocak’ın yaptığı, ESOGÜ Hukuk Fakültesi öğretim elemanları ile arabulucu avukat yazarların işbirliğinde hazırlanan “Sigorta Hukukunda Uzman Arabuluculuk” modül kitabı yayınlandı.

Kurumsal Web Tasarım

Kitap, T.C. Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürlüğü Arabuluculuk Daire Başkanlığı bünyesinde ve sigorta hukukunda uzman arabuluculuk eğitimlerinde bir kaynak olarak kullanılması için yayınlandı. Kitabın hazırlanmasında çeşitli hukuk fakültelerinden öğretim elemanları da görev aldı.

Kitabın Dr. Öğr. Üyesi Ufuk Tekin tarafından yazılan “Sigorta Hukukuna İlişkin Temel Bilgiler” başlıklı birinci bölümünde sigorta hukukunun tarihsel gelişimi ve kaynakları ile sigorta kuruluşları ele alınıyor.

Dr. Öğr. Üyesi Ezgi Başak Demirayak Ünal, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Demirci ve Arş. Gör. Merve İrem Yener tarafından yazılan “Sigorta Sözleşmesi Hukuku” başlıklı ikinci bölümde önce sigorta ve sigorta sözleşmesi kavramları ele alınıyor, daha sonra sigorta sözleşmesinde tarafların borç ve yükümlülükleri, sigorta sözleşmesinin sona erme nedenleri, zamanaşımı ve özel sigortanın türleri inceleniyor.

“Sigorta uyuşmazlıklarında arabuluculuk konuları inceleniyor”

Dr. Öğr. Üyesi Barış Toraman, Dr. Öğr. Üyesi Serdar Demirci ve Av. Arb. Dilek Yumrutaş tarafından yazılan “Sigorta Uyuşmazlıklarında Çözüm Yolları” başlıklı üçüncü bölümde dava yolu, tahkim yolu ve sigorta uyuşmazlıklarında arabuluculuk konuları inceleniyor.

Av. Arb. Alpaslan Özarslan tarafından yazılan “Sigorta Uyuşmazlıklarının Çözümünde ve Özellikle Arabuluculuk Yolunda Bilirkişilik ve Uzman Görüşleri” başlıklı dördüncü bölümde bedensel zararlar, destek, destekten yoksun kalma tazminatında uzman görüşü ve bilirkişi raporu, iş görmezlik tazminatında uzman görüşü ve bilirkişi raporu konuları ele alınıyor.

Av. Arb. Dilek Yumrutaş tarafından yazılan “Uygulamalar” başlıklı beşinci bölümde ise uygulama çalışması usul ve esasları ile uygulama örnekleri inceleniyor.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.