Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Sıcak Yolluk Kalıp Kontrol Sistemi Nedir?

Sıcak Yolluk Kalıp Kontrol Sistemi Nedir?
2

Sıcak yolluk sistemleri plastik enjeksiyon kalıplarının oluşturulmasında önemlidir. Günümüzde bu sistemin kullanım alanı oldukça fazladır. Bu sistemlerin fazla şekilde kullanılmaya başlanması ile beraber sistemi oluşturan birtakım elemanları da tanıma gereksinimi doğmuştur. Sıcak yolluk sistemlerini oluşturan elemanlar şu şekildedir. Meme ucu,  Termokupl, Manifolt ve  Rezistans olmaktadır.

Kurumsal Web Tasarım

Tüm bu elemanlar sıcak yolluk sistemlerini oluşturur. Burada ürünle tam anlamıyla temas kuran eleman meme ucudur. Meme ucunun seçimi tam olarak ürün açısından önem arz eder. Meme ucunun seçilmesini tam olarak polimer cinsi ve ürün ölçüleri ve ayrıca dolum sırasında belirlenen yol oluşturur. Meme ucunun tam olarak doğru belirlenmesi kaliteli ürün ve olması gereken akış açısından faydalıdır. Fakat bu elemanın yanlış seçimi istenmeyen akış şekline ve eksik dolum oluşmasına neden olacaktır. Ayrıca erken gelişen donma sorununu ortaya çıkarabilir.

Sıcak Yolluk Sistemlerinin Ne Gibi Avantajları Olabilir?

Sıcak yolluk sistemleri adeta bir enjeksiyon gurubunun uzantısı olarak algılanabilir. Bu sistemin mühendisliği tecrübe gerektirmektedir. Manifolt sistem üzerinde adeta gövde görevi görmektedir. Sicak yolluk sistemleri rezistans kullanılması sayesinde ısınma gerçekleşir. Bu rezistanslar ısınarak belirli bir dereceye ulaşmaktadır. Bu sıcaklığın ölçülmesini sağlayan eleman ise Termokupldur. Bu elemanda bir arıza olduğu zaman devamlı bir ısınma gerçekleşecektir. Sıcak yolluk sistemi kullanmak şu avantajları sağlamaktadır.

  • Malzemeden tasarruf sağlanır.
  • İşçilik tasarrufu sağlanabilir.
  • Soğuk yolluklara nazaran daha az basınç ile çalışma
  • Düşük oranda çevrim zamanı

Bu avantajları ile sıcak yolluk sistemleri oldukça fazla tercih edilmektedir. Kontel Org sitesi üzerinden bu sistem için sipariş oluşturabilirsiniz.

Sıcak Yolluk Sistemlerinde Meme Ucu Nasıl Seçilmektedir?

Sıcak yolluk sistemlerinden olan meme ucu seçiminde oldukça dikkatli olma gerekir. Bu eleman genel olarak açık uçlu ve ayrıca valfli olarak ayrılmıştır. Meme ucunun açık uçlu olması ile enjeksiyon devreye girdiğinde akış hızı fazla olur. Enjeksiyon sona erdiği zaman plastik donma yapmaktadır. Valfli sistemlerde durum daha farklıdır. Valfli sistemlerde ucun açık veya kapalı oluşu farklı sistemler tarafından belirlenmektedir. Sıcak yolluk sistemleri elemanı olan sıcak yolluk memeleri tam olarak 1.2344 sıcak iş çeliği denilen malzemeden oluşmaktadır.

Sıcak Yolluk Sistemlerinde Meme Ucunu Etkileyen Faktörler Nelerdir?

Sıcak yolluk sistemlerinde doğru bir meme ucu seçimi oldukça önemli bir unsurdur. Dolayısıyla sağlıklı bir çalışma sistemine ulaşabilmek için meme ucu seçimine özen gösterilmelidir. Meme ucunu etkileyen birtakım unsurlar vardır. İşte unsurlar şöyledir;

  • Polimer cinsi eğer zor bir polimerden oluşuyorsa çapı büyük düşünülmelidir.
  • Soğutma sisteminin var olduğu alan meme ucu soğutma tekniğine yakın ise erken zamanda donma olabilir. Eğer uzak konumda ise damlama sıkıntısı oluşabilir.

Meme ucunu etkileyen faktörler bu şekilde olup, sistemi oluşturmak için Kontel Org sitesine giriş yapabilirsiniz.

Kaynak: https://kontel.org/urun-kategori/sicak-yolluk-kalip-kontrol-sistemleri/

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.