Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Az Bulutlu
Afyon
12°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Sakarya’da Metin Aşoğlu’na saygı gecesi

Sakarya’da Metin Aşoğlu’na saygı gecesi
2

Sakarya Büyükşehir Belediyesi kültür sanat etkinliklerinde şubat takvimi ‘Metin Aşoğlu’na
Ahde Vefa’ isimli saygı gecesi ile sona erdi.

Kurumsal Web Tasarım

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen kültür sanat etkinliklerinde şubat takvimi ‘Metin Aşoğlu’na Ahde Vefa’ isimli saygı gecesi ile sona erdi. AKM’de düzenlenen programa onur konuğu olarak Ressam Metin Aşoğlu katılırken, programın Moderatörlüğünü ise Yazar Fahri Tuna üstlendi. Saygı gecesinde Şair Selahattin Özdemiroğlu, Öğretmen İbrahim Esen, Reklamcı Semih Saner ve Ressam Doç. Dr. Rasim Soylu ise Metin Aşoğlu ve eserleriyle ilgili anılarını katılımcılarla paylaştı. Program sonunda Metin Aşoğlu’na günün anısına hediyeler takdim edilirken, Aşoğlu ise geceyi düzenlenen Büyükşehir Belediyesine ve katılan herkese teşekkürlerini ifade etti.

Programda söz alan Ressam Doç. Dr. Rasim Soylu, “Metin Hocamızın ortaya koymuş olduğu biçimler soyut sanatları görmemize olanak sağlamıştır. İlk insanlardan itibaren resim konusu her zaman bizimle birlikte olmuştur. 1940 ve 90’lı yıllar arasında resim konusunda her şey denenmiştir. Hocamızın eserlerinde bizim gelenekselliğimizi çokça görmekteyiz. Hem gelenek hem de modernizm açısından bu eseler önem taşımaktadır. Metin Hocamız hem kendi kaynaklarını sanata taşıyor hem de bizleri yansıtan yerel değerlerimizi soyut olarak bize aktarıyor. Ruhumuzdaki bu incelikleri dışa vuruyor olması, dış dünyadaki güzellikleri iç dünyamızdaki güzellikler ile birleştirmesi bizlerin bilgilenmesi açısından çok büyük önem taşıyor. Metin hocamızın grafikçi bir ince işçilik yapısı var. Eserlerinde bunları da yansıtıyor olması her zaman daha iyi eserler ortaya koymasına olanak sağlamıştır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.