Dolar 32,3792
Euro 34,6838
Altın 2.401,46
BİST 10.043,05
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
20°C
Hafif Yağmurlu
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 12°C

Rize’de dolgu alanları büyük tehlikede

Rize’de dolgu alanları büyük tehlikede
2

Rize Kent Konseyi Başkanı Murat Yazıcı’dan uyarı. Yazıcı Rize ve Karadeniz Bölgesi sahil şeridindeki tüm illerde dolgu üzerinde inşa edilen yapıların ivedilikle incelenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Kurumsal Web Tasarım

Doğancan İLEK / RİZE (İGFA) – Kahramanmaraş merkezli 10 ilde yaşanan ve astın en büyük felaketi olarak adlandırılan depremden sonra Rize Kent Konseyi Başkanı İnşaat Mühendisi Murat Yazıcı Doğu Karadeniz ve Rize’ de dolgu alanlarında inşa edilen yapıların acilen incelenmesini istedi.

Rize’nin 3. Derece deprem bölgesi olduğunu belirten Yazıcı, “1999 yılı deprem öncesinde yapılan tüm binaların incelenmelidir. Bu inceleme ve raporlara göre de önlem alacaksınız. Kaldı ki dolgu üzerindeki tüm binaların incelenmesi gerekir” dedi.

Dolgu alanlarına yapı yapılmaması gerektiğini söyleyen Kent Konseyi Başkanı İnşaat Mühendisi Murat Yazıcı, “Rize şehir merkezi yüzde 70 dolgu alanı üzerinde kurulmuş. Allah orayı su olarak yaratmış. Su olarak yaratılan bir bölgeyi yapılaşmaya açmak doğanın dengesine saygısızlık. Dolgu alanlarında park, yürüyüş yolu gibi yaşam alanları yapılmalıdır. Bina yaptırmayacaksınız. Ama Türkiye şartlarında fırsat buldukça her tarafa bina yapıldığı için bizim söylediklerimiz askıda kalıyor” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.