Dolar 32,3679
Euro 34,9483
Altın 2.325,20
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Rektör Karacoşkun, “Zirve Şairlerimizden Şiirler” programına konuk oldu

Rektör Karacoşkun, “Zirve Şairlerimizden Şiirler” programına konuk oldu
2

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdürü Cafer Uzunkaya’nın konuğu olarak “Zirve Şairlerimizden Şiirler” programına katıldı.

Kurumsal Web Tasarım

KİLİS (İGFA)- YouTube kanalı aracılığıyla canlı olarak yayınlanan program Uzunkaya’nın, Rektör Karacoşkun’u tanıtıp program akışını sunmasıyla başladı. Programın devamında Rektör Karacoşkun, “olması gerektiği gibi istikrarlı bir şekilde böyle bir programı zihinlere ve gönüllere nakşederek uzun bir zamandır devam ettirdiği ve bu vesileyle pek çok değerli kişiyi dinleme fırsatı sunduğu için” programın yöneticisi Uzunkaya’ya teşekkür etti.

Uzunkaya, Rektör Karacoşkun’un “Şehirler Sesler Anlar” eserine atıfta bulunarak kitapta belirtilen “şiirin yüzlerce tanımının olabileceği ama şiirin özünde aşk olduğu” ifadelerinden yola çıkarak Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’a “Şiir nedir?” sorusunu yöneltti. Karacoşkun, aşk ile âşık olmadan gönlünüzde o muhabbet dolmadan şiir yazmanın zor olabileceğini söyleyerek, şiiri “şuurlu bir şekilde var olmak ve var olduğunun farkına varmak” ifadeleriyle tanımladı. Hayata sözle de sükûtla da tutunmanın mümkün olduğunu söyleyerek “Ama aslolan yaşamaktır yaşamış olmaktır, gönül dünyasını zengin tutmayı, derin tutmayı başarabilmektir.” dedi.

Rektör Karacoşkun, şiir dünyasına girildiğinde, bireylerin kamuflajlarla sahte hayatlar sürdüğünü fark edeceklerini ama bunun yanında şiirin bireyleri kendileriyle buluşturan özüne kavuşturan önemli bir işlevinin olduğunu da belirtti.

Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un “Ruhumun Gizeminde Yitik Şimdilerde Sevda” şiirini seslendirmesiyle devam eden programda Rektör Karacoşkun, Ahmet Yesevi’den Yunus Emre’ye kadar medeniyet değerlerimizi diri tutan şairlere ve şiirlerine ilkokul ve ortaokul öğretim programlarından başlanarak yer verilmesi, şairlerimizin belirlediği ahlak ve edep yolunu öğretebilmek için ders içeriği olarak öğrencilerimize kazandırılması gerektiğini vurguladı.

İzleyicilerin de yorumlarıyla katkıda bulunduğu programın sonunda Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun, “Veda” şiirini okuduktan sonra, Cafer Uzunkaya da Rektör Karacoşkun’a ait, “Bir Dostluk Manifestosu” adlı şiiri okudu. Program, Uzunkaya’nın katılımlarından dolayı Rektör Karacoşkun’a teşekkür etmesi ve Prof. Dr. Mustafa Doğan Karacoşkun’un da böyle bir programı hazırlayıp sunduğu için Uzunkaya’ya teşekkür etmesiyle son buldu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.