Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C
Çar 22°C

Rauf Bey gençlere kapılarını açtı

Rauf Bey gençlere kapılarını açtı
2

Rauf Bey Gemisi, Hatay’ın İskenderun ilçesinde Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan depremzede öğrencilere hizmet vermeye başladı.

Kurumsal Web Tasarım

ANKARA (İGFA) – Yeme içme alanları, yatakhane ve dersliklerin düzenlemesi tamamlanarak öğrencilerin kitap ve defterleri de hazır edildikten sonra Rauf Bey Gemisi, öğrencileri kabul etmeye başladı.

Depremzede öğrenciler, “Karadeniz Lifeship Rauf Bey Gemisi”nde yatılı olarak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezî sınav ve Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanıyor.

Sınıflar, yatakhaneler, etüt odaları ve kütüphanelerle dinlenme alanları özel olarak oluşturulan gemide 60 öğretmen, bini aşkın öğrenciye eğitim verecek.

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Derslikleri, kütüphanesi, etüt salonları ve sosyal alanlarıyla âdeta bir okula dönüşen Rauf Bey gemimiz, İskenderun’da sınava hazırlanan öğrencilerimize ev sahipliği yapıyor.” dedi. Özer, “Evlatlarımıza söz verdiğimiz gibi her şart altında eğitime devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.