Dolar 32,3289
Euro 35,0655
Altın 2.299,69
BİST 9.044,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Mehmet Yiğit kimdir? Eğitim hayatı ve çalışmaları…

Mehmet Yiğit kimdir? Eğitim hayatı ve çalışmaları…
2

Mehmet Yiğit, 1989 yılında Kütahya’nın Simav İlçesine bağlı Ortaca köyünde dünyaya geldi. Aslan burcu olan sanatçı, çok küçük yaşlarda babasının evde bağlama çalmasından etkilenerek müziğe ilgi duymaya başlamıştır. Yiğit, şu an Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olan bir okulda halen müzik öğretmenliği görevini sürdürmektedir.  Yiğit, hem Kütahya yöresine ait türküleri seslendirmekte hem de Anadolu’nun bir çok yöresine ait türküleri icra etmektedir.  Sanatçının Youtube hesabında 70 tane videosu bulunmaktadır. Yiğit’in Kütahya ve çevre illerinde yapmış olduğu derleme çalışmaları vardır.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet Yiğit’in eğitim hayatı

Sanatçı 10 yaşında babasının desteği ile TRT İstanbul Radyosu emekli saz sanatçısı Ali Orhan DAĞLI’ dan bağlama ve tavır dersleri almıştır. Aynı zamanda Kadıköy Halk Eğitim Merkezi’nde Adem Sevinç yönetmenliğinde koro ve repertuar dersleri almıştır. Bir dönem TRT İstanbul Radyosu’nun açmış olduğunu gençlik korosunun sınavını kazanarak, iki yıl kadar saz sanatçılığı yapmıştır.  Daha sonra Sakarya Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Türk Müziği bölümünü kazanarak eğitimini tamamlamıştır. 2014 yılında Müzik öğretmeni olarak Ağrı’nın Patnos ilçesi devlet okulunda görevine başlamıştır.

Yiğit’in Albümleri

Sanatçının şu ana kadar 4 albümü bulunmaktadır. Bunlar ‘Ne Oldu Sana Kütahyalım’ 2015 ( Ünersoy Yapım ) ‘Halim Perişann’ 2021  ( Silvana Müzik ), ‘Göçebe’ 2021 ( Mehmet Yiğit Yapım ), ‘Mecbur muyum?’ 2022 ( Mehmet Yiğit Yapım )

Yurt içinde birçok konserlerde yer alan sanatçı, birçok televizyon programına katılmıştır.

Mehmet Yiğit, katıldığı bir müzik programında müziğe nasıl başladığını şu sözle ile ifade etti: ‘’ Küçük yaşta babamın eve almış olduğu bir bağlama ile uğraşı sayesinde ondan ilham alarak birkaç eser çıkarmaya başladım. Ve hayatımın dönüm noktası orada şekillendi. Babamın da desteği ile beraber eğitimlerimi tamamlayarak kendimi müzik camiasının içinde buldum’’

Mehmet Yiğit

Şimdilerde Mehmet Yiğit müzik yönetmenliğini yaptığı, kendi derlemeleri ve unutulmuş Ege Bölgesi türkülerinden oluşan bir albüm çalışması içerisinde yer almaktadır.

Mehmet Yiğit’in ilk albümünün video klibi

YORUMLAR

  1. Egeli_4345 dedi ki:

    Başarılarının devamını dilerim Hemşerim.