Dolar 32,3848
Euro 34,7861
Altın 2.398,64
BİST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 13°C
Paz 15°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi dijital ortamda

Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi dijital ortamda
2

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, dijital ortama aktarılan ve birbirinden kıymetli eserlerin bulunduğu Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’ni inceledi.

Kurumsal Web Tasarım

KÜTAHYA (İGFA) – Hayata geçirdiği uygulamalarla örnek olan Kütahya Belediyesi, bir yeniliği daha uygulamaya koydu. Kütahya’nın yetiştirdiği en önemli isimlerden biri olan Mustafa Hakkı Yeşil’in kendi birikimiyle meydana getirdiği ve Kütahya Belediyesi’ne bağışladığı özel kütüphanesindeki eserlerden oluşan Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi, Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık’ın projesi kapsamında dijital ortama aktarıldı.

Tarih, edebiyat ve sosyal bilimler alanlarında bir “İhtisas Kütüphanesi” özelliği taşıyan kütüphanemiz, Başvuru Kitapları, Osmanlıca-Türkçe Matbu Eserler, Yazma Eserler, Osmanlıca-Türkçe Süreli Yayınlar ve Mustafa Hakkı Yeşil Özel Arşivi olmak üzere 5 ayrı bölümden oluşuyor.

Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık da birbirinden kıymetli eserlerin ve belgelerin bulunduğu Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi’ne dijital ortamda kayıt oldu ve eserleri inceledi. Ecdadımızın bıraktığı eserlerin gelecek kuşaklara aktarılmasını önemsediklerini ifade eden Başkan  Işık, Mustafa Hakkı Yeşil gibi bir değerin sayesinde bu eserleri hemşehrilerimizle ve araştırmacılarla buluşturmanın gururunu yaşadıklarını söyledi.

Böylesine değerli ve nadir bulunan arşivin zamanın etkilerinden dolayı yıpranıp yok olmasının önüne geçilmesi, korunup saklanarak gelecek kuşaklara aktarılabilmesi için teknolojiden faydalanıp dijitalleşme işlemleri hayata geçiriliyor. Kütahya Belediyesi de sahip olduğu bu kıymetli kütüphanenin gelecek nesillere taşınması adına Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan “El Yazması ve Osmanlıca Süreli Yayınlar” dijital ortama aktarıldı ve internet üzerinden hizmete sunuldu.

Gerçekleştirilen proje ile 3 aylık süre içerisinde Mustafa Hakkı Yeşil Kütüphanesi koleksiyonunda bulunan “El Yazması ve Osmanlıca Süreli Yayınlar” dijital ortama aktarıldı. Proje kapsamında, 688 adet el yazması eser, 293 bin sayfalık Osmanlıca gazete ve dergi dijital ortama aktarılarak bilim insanlarının, hemşehrilerimizin ve araştırmacıların hizmetine sunuldu.

Hizmeti kullanmak isteyenler https://kutuphane.kutahya.bel.tr adresinden kayıt olup kaynaklara ulaşabilirler.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.