Dolar 32,3271
Euro 35,0620
Altın 2.297,63
BİST 9.008,28
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

ERÜ ile Eti Maden’den işbirliği protokolü

ERÜ ile Eti Maden’den  işbirliği protokolü
2

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında AR-GE işbirliği yapmak ve sektöre yönelik bilimsel etkinlikler düzenlemek amacıyla işbirliği protokol imzalandı.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Rektörlük Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine; ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recai Kılıç, Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer, Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Dr. Özgür Saç katıldı.

İmza töreninde konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış  konuşmasında göreve geldikleri günden bu yana üniversite -sanayi işbirliğine önem verdiklerini söyledi.

Erciyes Üniversitesi’nin bir araştırma üniversitesi olması ve üniversite- sanayi işbirliğine önem vermesi nedeniyle bu tarz protokollerin kendileri için önem arz ettiğini açıklayan Çalış, “Araştırma üniversitesi misyonumuzun gereği olarak da gerek Kayseri’deki sanayicilerimiz ile gerekse de sektör olarak ülkemizde büyük firmalarımız ile işbirliği yapmaktan da büyük mutluluk duymaktayız. Protokol kapsamında eğitim-öğretim katkısı ve sektöre yönelik bilimsel katkı sağlamak amacıyla elimizden geleni yapacağız”

Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer de konuşmasında protokole destek veren ERÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalış ve ekibine teşekkür etti.

Eti Maden İşletmeleri hakkında bilgiler veren Keleşer, bir yılda 8 üniversite ile protokol imzaladıklarını söyledi.

Konuşmaların ardından Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalış ile Eti Maden İşletmeleri Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serkan Keleşer işbirliği protokolüne imza attı.

Protokol kapsamında, teknik danışmanlık, etüt, proje ve uygulama konularını içeren; “Çevre ve Katı – Sıvı Atık Yönetimi”, “Enerji Verimliliği, Proses Dizaynı ve Optimizasyonu”, “İleri Teknoloji Bor Bileşiklerinin Üretimi”, “Bor Ürünlerinin Kullanım Alanının Arttırılması”, “Eti Maden’e Ait Sahalarda Bulunan Değerli Elementlerin Eldesi” alanlarında işbirliği gerçekleştirilecek. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.