Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 22°C
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C

Yıldırım çarpan yavrusunun başından bira n olsun ayrılmıyor

AFYONKARAHİSAR’DA YAYLADA OTLAYAN HAVANLARIN ANİDEN BASTIRAN YAĞMUR SONUCU AĞACIN ALTINA SIĞINMASI SONUCU YILDIRIM İSABET ETTİ. İSABET EDEN YILDIRIM NEDENİYLE 5 BUZAĞI VE 11 İNEK OLMAK ÜZERE TOPLAM 16 BÜYÜKBAŞ HAYVAN TELEF OLDU. YILDIRIM ÇARPMASI SONUCU SAĞ KURTULAN BİR İNEĞİN İSE TELEF OLAN YAVRUSUNUN BAŞINDAN BİRAN OLSUN AYRILMAMASI YÜREKLERİ BURKTU.

Yıldırım çarpan yavrusunun başından bira n olsun ayrılmıyor
2

Afyonkarahisar’da aniden bastıran yağmur nedeniyle ağacın altına sığınan hayvanlara yıldırım isabet etti. 5 buzağı ve 11 inek olmak üzere toplam 16 büyükbaş hayvan telef oldu. Olaydan sağ kurtulan bir ineğin ise telef olan yavrusunun başından bi ran olsun ayrılmaması yürekleri burktu.

Kurumsal Web Tasarım

Olay, Afyonkarahisar’ın Çay ilçesi Eber köyünde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, dün gece köyün 30 kilometre uzağında bulanan yayladaki bir ağıla yıldırım düştü. Yıldırımın düşmesi sonucu Rahim Turunç’a ait 5 buzağı ve 11 toplam 16 büyükbaş hayvan telef oldu. Bölgeye çok sayıda jandarma ve Tarım ve Orman Müdürlüğü ekibi sevk edilirken hasar tespit çalışması başlatıldı.

Yetkililerden yardım bekliyor

16 hayvanı telef olan Rahim Turunç isimli köylü vatandaş yetkililerden yardım istediğini belirterek, “Eber köyünde hayvancılıkla uğraşmaktayım. Taşağıl mevkiinde hayvan otlatırken, şiddetli yağış vardı. Hayvanlar ağaçların altına girince yıldırım isabet etti. 16 tane hayvanım telef oldu. Yetkililerden yardım bekliyorum” diye konuştu.

Telef olan yavrusunun başından hiç ayrılmıyor

Öte yandan yıldırım düşmesi sonucu yavrusunu kaybeden bir ineğin ise buzağının başından bir an olsun ayrılmayıp ara ara onu koklaması dikkat çekti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.