Dolar 32,3298
Euro 35,0568
Altın 2.285,05
BİST 8.979,24
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Manisalı kadın muhtarlara NAR projesi anlatıldı

Manisalı kadın muhtarlara NAR projesi anlatıldı
2

Manisa Büyükşehir Belediyesi, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı ‘Kadına Şiddete Karşı İletişim Projesi – NAR’ kapsamında kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya ev sahipliği yaptı. Toplantıya katılan Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Başkan Cengiz Ergün’ün kadına karşı şiddetle mücadele konusuna hassasiyetle yaklaştığını belirterek; yapılacak çalışmalara Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak tam destek vereceklerini ifade ettiler.

Kurumsal Web Tasarım

MANİSA (İGFA)-İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin Hollanda İnsan Hakları Programı desteği ile yürüttüğü ‘NAR-mAN Kadın Odaklı Şiddete Karşı İletişim Projesi’ kapsamında Manisa Büyükşehir Belediyesi’nde toplantı düzenlendi. Encümen Salonu’nda düzenlenen toplantıya Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım, Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Daire Başkanları, İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Mehlika Gökmen, AB ve Hollanda Proje Koordinatörü Reyhan Şenay ve Manisa merkezdeki kadın mahalle muhtarları katıldı. İzmir Gazeteciler Cemiyeti’nin 2019-2021 yılları arasında yaptığı anket çalışmaları ve taramalara göre göre NAR projesinin şekillendiğini belirten Proje Koordinatörü Reyhan Şenay, İzmir-Manisa ve Muğla’da mahalle buluşmaları gerçekleştireceklerini söyledi. Manisa’da Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde kadın mahalle muhtarlarının katılımıyla düzenlenen toplantıda bir arada olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Şenay, şiddet mağduru kadınların neler yapması ve nerelere başvuru yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirmede bulunarak, kadın muhtarlara çağrıda bulundu. Şiddet konusunda farkındalık yaratmayı ve kadınları güçlendirmeyi amaçlayan proje kapsamında belgesel, kamu spotu, gazete haberleri gibi içeriklerin üretildiğini belirten Şenay, ‘Şiddeti Haber Ver’ ve ‘Mahallemizi Şiddete Kapattık’ sloganları ile kadına karşı şiddetin dönüşümü için yazılı ve görsel medya çalışmalarını hızlandırdıklarını söyledi.
 
Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Yıldırım ve Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu da Başkan Cengiz Ergün’ün kadına karşı şiddetle mücadele konusuna hassasiyetle yaklaştığını ve Manisa’da yapılacak çalışmalara Büyükşehir Belediyesinin tam destek vereceğini belirttiler. Toplantının ardından yapılan bilgilendirmede 30-31 Mayıs tarihlerinde Şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde iki pilot mahallede şiddetin önlenmesine yönelik olarak Nar Mahalle Buluşmalarının yapılmasının kararlaştırıldığı bildirildi.
 
 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.