Dolar 32,5432
Euro 34,8870
Altın 2.429,69
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 25°C
Az Bulutlu
Afyon
25°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 25°C
Paz 24°C

Malatyalı 44 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı

Malatyalı 44 öğrenci Çanakkale’ye uğurlandı
2

Malatya Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Büyükşehir Belediyesi semt konaklarında eğitim gören 44 öğrenci, Çanakkale Eceabat Milli Mücadele Gençlik Kampı’na katılmak için Çanakkale’ye uğurlandı.

Kurumsal Web Tasarım

MALATYA (İGFA)-  Malatya Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından organize edilen Çanakkale Eceabat Milli Mücadele Gençlik Kampı’na katılacak olan öğrenciler, 4-7 Mart tarihleri arasında yapılacak olan kampa katılmak için Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan tarafından Çanakkale’ye yolcu edildi. 44 öğrenci ve 2 görevli personelin gittiği kampta öğrenciler, Gelibolu Yarımadasında bulunan Şehitler Abidesi, Alçıtepe Hastane Müzesi, Şahindere Şehitliği, Mecidiye Tabyaları, Seyit Onbaşı Anıtı, 57 Piyade Alayı Şehitliği noktalarını gezecekler.

Çanakkale Eceabat Milli Mücadele Gençlik Kampı’na gidecek olan öğrencileri uğurlayan Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, “Öğrencilerimiz, 1915 yılında yazılan bir destanın yazıldığı yere gidecekler. O destan Çanakkale Destanı. Hani şair diyor ya;

Vurulup tertemiz alnından uzanmış yatıyor,

Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor.

Öğrencilerimiz, tabyaların, zaferlerin kazanıldığı, o dönem okulların mezun vermediği öğrencilerimizin vatan müdafaasında Çanakkale geçilmez destanının yazıldığı diyarlara gidecek. O diyarlara öğrencilerimiz bizden selam götürecekler. Şehitlerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla yâd ediyoruz. Öğrencilerimiz, Gençlik Spor Bakanlığımızla ve yerelde Gençlik Spor İl Müdürlüğümüzle ortaklaşa planladığımız Çanakkale gezileri çerçevesi içerisinde seyahatlerine çıktılar. Yapılacak olan seyahatin sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmasını temenni ediyorum” dedi. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.