Dolar 32,3761
Euro 34,7901
Altın 2.434,45
BİST 10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C

Kütahyada Okullar Yeni̇ Eği̇ti̇m Öğreti̇m Yılına Hazır

KÜTAHYA’DA OKULLAR YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILINA HAZIR

Okulların açılmasına kısa bir süre kala Kütahya’da yeni eğitim öğretim yılı hazırlıkları tamamlandı. İl genelinde 566 okulda 5 bin 600’ün üzerinde derslikte öğrencileri ücretsiz ders kitapları ve yardımcı kaynaklar sıralarında bekliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Kütahya İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde 13 ilçede okullarda yapım, onarım ve iyileştirme çalışmaları sürerken donatım alt yapısı yenileme çalışmaları da devam ediyor. Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, okulları ziyaret ederek devam eden hazırlıkları ve bakım, onarım ve iyileştirme çalışmalarını yerinde inceledi.

“Kütahya olarak yeni eğitim öğretim yılına hazırız” diyen Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, “Kütahya’da 2022-2023 eğitim öğretim yılının hazırlıklarını tamamladık. Kütahya olarak yeni eğitim öğretim yılına hazırız. Hazırlıklarımız çerçevesinde öğrencilerimize dağıtılmak üzere bütün okullarımızda bütün öğrencilerimize ders kitapları sıralarının üzerine yerleştirildi ve hazır hale getirildi. 12 Eylül Pazartesi günü öğrencilerimiz okullarına gittiklerinde bütün öğrencilerimiz sıraların üstlerinden ders kitaplarını hazır halde bulacaklar. Bunun yanında Bakanlığımız tarafından geçen yıl uygulamaya başlanan yardımcı kaynaklar kitapları da var. Yardımcı kaynaklar kitapları da bugün itibari ile dağıtımını tamamlıyoruz ikinci etabın dağıtımını ise daha sonra yapacağız. Bu süreçte emeği geçen tüm personellerimize teşekkür ediyorum. Diğer taraftan okullarımızdaki diğer eksilerimizi tamamlıyoruz. Bütün bunların yanında tüm ilçelerimizde ‘Köy yaşam merkeleri’nide açıyoruz. İçerisinde ana sınıfı, ilkokul sınıfı ve hayat boyu öğrenme sınıfları olan eski köy okullarımızı tekrar hayata geçirerek öğrencilerimizin aileleri ile birlikte eğitimden faydalanacakları bir mekana dönüştürüyoruz. Köy yaşam merkezlerimizdede sona gelindi. İnşaat, boya ve diğer eksikleri tamamlandı ” dedi.

İlkokula ilk kez başlayan öğrenciler ve anaokulu öğrencileri 5 Eylül Pazartesi günü, diğer öğrenciler için ise 12 Eylül 2022 Pazartesi eğitime başlayacak.

Kütahya il genelinde 566 okul’da 5 bin 600 derslikte 99 bin 865 öğrenci ders başı yapacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.