Dolar 32,3978
Euro 34,7823
Altın 2.433,24
BİST 10.051,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Sal 20°C
Çar 20°C
Per 19°C
Cum 15°C

Kütahyada Manevi̇ Danışmanlık Çalıştayı

KÜTAHYA’DA MANEVİ DANIŞMANLIK ÇALIŞTAYI

Kütahya İl Müftülüğü ve Dumlupınar Üniversitesi işbirliğinde il merkezi ve ilçelerde görev yapan Manevi Danışmanlık ve Rehberlik hizmetlerinde çalışan din görevlilerinin katılımı ile 1 günlük çalıştay gerçekleştirildi.

Kurumsal Web Tasarım

Çalıştaya, Diyanet Gençlik Merkezleri, TDV Öğrenci Yurtları, KYK Öğrenci Yurtları ve GSB Gençlik Merkezlerinde görev yapan Manevi Danışmanlar ve il merkezinde görev yapan vaizler katıldı.

Konuyla ilgili İl Müftülüğünden yapılan açılamada,” 4 oturum olarak gerçekleşen çalıştayda, Doç. Dr. Ömer Faruk Erdoğan tarafından “İslamı Anlamada Genç Bakış”, Dr. Öğr. Üyesi Ömer Faruk Söylev tarafından “Gençlik Psikolojisi”, Doç. Dr. Bünyamin Han tarafından “Manevi Danışmanlık ve Rehberlikte Etkili İletişim Teknikleri ve Uygulamaları” konuları ele alındı. Boşanmış aile çocukları, çeşitli kişilik bozuklukları olan, şiddete uğramış yahut madde bağımlılığı olan, yakını vefat etmiş olan kişiler gibi farklı danışan profillerine yönelik nasıl danışmanlık yapılabileceği yönünde katılımcılar ekip çalışması yaparak strateji geliştirdiler. Bu sayede danışan kişiyi tanıma, bilgi toplama, problemin tespiti ve gerektiğinde farklı alanda uzman desteği alma konularında personelin teknik bilgi ve becerisinin gelişmesine katkı sağlanmıştır” ifadelerine yer verildi.

İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, gençlere ulaşma stratejilerinin önemli olduğu günümüzde bu tür programların devam edeceğini belirtti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.