Dolar 32,3911
Euro 34,7453
Altın 2.405,85
BİST 10.189,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 19°C
Az Bulutlu
Afyon
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 11°C
Paz 16°C
Pts 20°C

Kütahya’da 800 kişiye yeni istihdam

KÜTAHYA’DA 800 KİŞİYE YENİ İSTİHDAM

Kütahya’da 800 kişiye yeni istihdam
2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Vali Ali Çelik ve Nursan Kablo İcra Kurulu Başkanı Ali Kağan Yamakoğlu’nun katılımıyla, Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde Nursan Holding ile Türkiye İş Kurumu arasında İşbaşı Eğitim Programı Töreni yapıldı.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye’nin sanayileşmesi için iş birliklerini, istihdam oluşturacak projelerinin artırılması gerektiğini kaydeden Bakan Bilgin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Çalışma Bakanlığı olarak da bizim üstümüze düşen bir sorumluluk var. Bu bakımdan biz sanayide istihdam oluşturacak her girişimi destekliyoruz. Bu konuda iki uygulama içindeyiz. Birisi üretim sürecine katılım programı başlığında doğrudan doğruya işletmelere iş gücü desteği veriyoruz. İstihdamı destekleyen diğer projemiz de işbaşı eğitim projesi. Bugün de bunu gerçekleştiriyoruz. Burada işletmelerimize eğitim sürecine kattıkları emekçilerin istihdam edilmesi şartıyla, belli bir düzeyde istihdam edilmesi şartıyla, o programların finansmanını biz gerçekleştiriyoruz.”

Kablo montaj işçisi mesleğinde açılacak işbaşı eğitim programını başarıyla tamamlayan 800 kişinin Nursan Kablo’da iş sahibi olacağını kaydeden Vali Ali Çelik, “İlimize, Kütahyalı hemşehrilerime hayırlı olmasını diler; Bakanımıza şükranlarımı arz ederim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Nursan İcra Kurulu Başkanı Kağan Yamakoğlu ve Bakan Bilgin, işbaşı eğitim programını tamamlayan işçilere belgelerini verdi.

Törene; AK Parti Kütahya Milletvekili Ceyda Çetin Erenler, Belediye Başkanı Alim Işık ve protokol üyeleri de katıldı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.