Dolar 32,3184
Euro 35,0487
Altın 2.307,01
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Tedbirsiz silah bakımı faciaya yol açabiliyor

YERLİ VE YABANCI SİLAH FİYATLARINDAN BAHSEDEN ESKİŞEHİRLİ SİLAH SATIŞ BAYİSİ SAHİBİ CENK SAMET ARIK, “TÜRKİYE’NİN SİLAH SANAYİSİNDEKİ İHRACAT HACMİ HER YIL ARTIYOR” DEDİ.

Tedbirsiz silah bakımı faciaya yol açabiliyor
2

Eskişehir’deki silah satış bayisi Cenk Samet Arık, silah bakım konusunda bilgiler verip çeşitli uyarılarda bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

Babasından devraldığı silah satış bayisini senelerdir Eskişehir’de devam ettirdiğini ifade eden Cenk Samet Arık, silah konusunda insanların zaman zaman hatalı davranışlar sergilemesi sonucunda yaralanmalar ve hatta maalesef ölüm vakalarına şahitlik ettiğini üzülerek belirtti. Silahın şarjörünün ya da iç namlu yatağının temizlenmemesinin en fazla mekanizmanın tutukluk yapmasına sebebiyet verebileceğine değinen Arık, “İnsanlar bakım veya tamir öncesi mutlaka silahın mermiden arınmış olmasına özellikle ehemmiyet vermeli” dedi.

Küçük yaşlardan itibaren tabancaların ve tüfeklerin mekanizmasına ayrı bir merakı olduğunu anlatan ve atış eğitmenliği de yaptığını belirten 34 yaşındaki Arık, vatandaşların alüminyum gövdeli, ağır ve çift hareketli yapım tabancalara nazaran artık polimer gövdeli, hafif ve taktiksel özelliklere sahip ürünleri tercih ettiğini dile getirdi. Silah satışı öncesinde müşterilerine mutlaka bilgiler verdiğini vurgulayan Cenk Arık; “Toplum silahların yapısı ve kullanımı konusunda ne kadar bilinçlenirse, ön yargı ve kazalar konusundaki riskler de minimal seviyelere inecektir” dedi.

Ortalama olarak yerli tabanca fiyatlarının 4-5 bin liradan başladığını anlatan Cenk Samet Arık, “İthal tabancalarda ise dolar endeksine bağlı olarak yerlilere göre fiyatlarda epey bir fark var. Yivsiz tüfek kategorisinde de şarjörlü, pompalı, çifte ve poze olarak rakamlar değişiyor. Başlangıcı 2 bin 500 olmak kaidesiyle devam ediyor. Yivli tüfeklerde ise 7,5 ile 8 bin liradan açılışı yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Arık, Türkiye’nin silah sanayisinde her yıl ihracat değerlerini artırdığını söyledi. Türkiye’nin, ağırlıklı olarak Amerika’ya ve Kanada’ya silah sattığını söyleyen Arık, pandemi dönemi boyunca ise yurtdışına yeterince ihracat yapamayan büyük firmaların, av bayilerine dahi ürün gönderemediğine ayrıca vurgu yaptı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.