Dolar 32,3168
Euro 35,0223
Altın 2.308,02
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Kocaeli çaresiz vatandaşı sokakta bırakmadı

Kocaeli çaresiz vatandaşı sokakta bırakmadı
2

Kocaeli’de sosyal belediyecilik anlayışıyla kimsesiz vatandaşların barınmasına imkân tanıyan Barınma ve Konaklama Evi, bir vatandaşın daha imdadına yetişti.

Kurumsal Web Tasarım

KOCAELİ (İGFA) – Özellikle soğuk hava şartlarında sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşların barınma ve yemek ihtiyaçlarına cevap veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Barınma ve Konaklama Merkezi, kimsesiz vatandaşların derdine derman oluyor.

Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın “Kocaeli’de kimse aç ve açıkta kalmayacak” talimatıyla hareket eden ve bu bağlamda 7/24 kentin sokaklarında devriye atan Büyükşehir Belediyesi Zabıta ekipleri, Gebze’de kimsesi olmadığı anlaşılan bir vatandaşa denk geldi.

Zabıta ekipleri, Anadolu’nun bir şehrinden ameliyat olmak için Gebze’ye geldiğini öğrendiği vatandaşı Büyükşehir’in Gebze Mevlana Mahallesi’nde bulunan Barınma ve Konaklama Evi’ne götürdü. Ameliyat olacağı güne kadar Gebze’deki barınma merkezinde misafir edilecek olan vatandaş, kendisini ev ortamında sıcak bir yuva ile buluşmasını sağlayan Büyükşehir ekiplerine teşekkür etti.

EV SICAKLIĞINDA ORTAM

Büyükşehir Belediyesi ihtiyaç sahibi, kimsesiz ve sokakta kalan vatandaşlara İzmit ve Gebze’de bulunan barınma merkezleri ile sahip çıkıyor. Merkezde kimi kimsesi olmayan vatandaşlara ev sıcaklığında yemek, sıcak su ve barınma hizmeti veriliyor. Yılın 12 ayında hizmet veren merkezde üç öğün yemek, temizlik ve sağlık hizmetleri ücretsiz bir şekilde sunuluyor.

Ekipler, soğuk kış günlerinde kimsesiz ve gidecek yeri olmayan vatandaşlara rastlanılması halinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 153 Koordinasyon Merkezi’nin aranmasını istedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.