Dolar 32,6082
Euro 34,7866
Altın 2.492,14
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan: “Kilis’in daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz!”

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan: “Kilis’in daha yaşanabilir bir şehir olması için çalışıyoruz!”
2

Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Vizyon Havadis Gazetesi yönetimini ağırlayarak, Kilis’te yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

KİLİS (İGFA)- Kilis’in problemlerinden arındırılmış, daha yaşanabilir bir şehir haline getirmek için gece gündüz demeden çalıştıklarını dile getiren Başkan Ramazan ayrıca kendisine yapılan nazik ziyaretten dolayı Vizyon Havadis Gazetesi yönetimine teşekkür etti. Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan’ı ziyarete Vizyon Havadis Gazetesi Yönetim Kurulu Üyesi Osman Zahteroğlu, Başyazar Necmettin Şekeroğlu, Yazı İşleri Müdürü ve Küresel Gazeteciler Konseyi Kilis İl temsilcisi Nezir Çağlar, Muhabirler Mehmet Ali Zahteroğulları ile Şükrü Uncuoğlu ve Yazarlardan Hamza Özkaya katıldı. Gazetelerin birleşmesinden dolayı memnun olduğunu, güç birliğinin her zaman çok önemli olduğunu dile getiren Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, Kilis Belediyesi’nin yaptıkları hizmetlerden bahsederek açıklamalarda bulundu.

“KİLİS’İN ALT YAPI PROBELEMİNİ ORTADAN KALDIRIYORUZ”

Yaptıkları hizmetleri Vizyon Havadis yönetimine anlatan Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Avrupa Birliği projesi kapsamında aldığımız 25 Milyon euroluk bir ödenek var. Bu para yaklaşık bizim paramız ile 400 milyon lira civarında. Biz bu parayı alt yapı için kullanacağız. Bundan başka bir şekilde kullanmamız mümkün değil. Malum bildiğiniz üzere çalışmalara ekiplerimiz başlamış ve harıl harıl çalışıyorlar. Kilis’in farklı noktalarında çalışmalarımız devam ediyor. Üniversite’de, TOKİ’de, yeni beşevlerde ve daha değişik bölgelerde alt yapıda iyileştirme çalışmalarımız sürüyor. Alt yapı iyileştirmesinde vatandaşlarımızın mağduriyeti oluşmasın diye zamana yaymış ve farklı bölgelerde yapıyoruz. Bu yıl yaptığımız bu çalışma kış ayına denk gelmesinden dolayı açtığımız çukurların doldurulması ve yine açılan çukurların tekrar asfaltla kaplanması yağan yağmurdan dolayı gecikiyor.

Çünkü asfalt yaptığımız yerler yağan yağmur ile tekrar bozuluyor. Bundan dolayı Kilisli hemşerilerimizden anlayış bekliyoruz. Bozulan yollarımızın en iyisini yapmaya ayrıca gayret edeceğiz. Birde şunu belirtmek isterim ki Avrupa Birliği’nden bu proje için almış olduğumuz para bizim kasamızda değil. Avrupa Birliği, İller Bankası’na bu parayı gönderiyor. Yüklenici firma yani ihaleyi alan firma ödemelerini oradan alıyor. Kilis Belediyesi olarak biz yaptığımız projenin karşılığını yüklenici firmadan hizmet karşılığı alıyoruz.” diye konuştu.

“TOKİ MARİFETİYLE KONUT SORUNU ORTADAN KALKACAK”

Kilis’te ciddi anlamda bir konut sorununun olduğuna değinen Başkan Ramazan, “TOKİ Genel Müdürlüğü ile yaptığımız çalışmalarda Kilis’imize TOKİ konutlarını kazandırma derdi içerisindeyiz. İnşaatlar hızlı bir şekilde yükselmeye devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde kura sonucu hak sahibi olan ailelerimiz yeni konutlarına taşınmış olacak. TOKİ konutlarının Kilis’te ki konut açığını bir nebze olsun kapatacağına inanıyorum.” dedi.

“SU PROBLEMİMİZ YOK”

Geçen yıllarda Kilis’te baş gösteren kuraklık sebebiyle susuzluk ile karşı karşıya kaldıklarını kaydeden
Kilis Belediye Başkanı Ramazan, “Allah’a şükürler olsun, yağan yağmur ve kar Afrin ve Seve barajlarının doluluk oranını istediğimiz seviyelerden yükseğe çıkardı. Bu sebeple bu yıl su problemimiz söz konusu değil.

Bu arada Kilisli hemşerilerimize şunu söylemek isterim ki; şu an itibariyle Afrin Barajı’nda Kilis’e içme suyu sağlayamıyoruz. Bunun nedeni Afrin Barajı’nda Kilis’e su sağlayan boruların kaymasıdır. Şimdi ekipler bu boruların tekrar eski düzene kavuşması için gayret gösteriyorlar. Kodda herhangi bir sıkıntı olmamasına rağmen borularda kayma oldu. Tamiri mümkün ve kısa süre içerisinde Afrin’den yine eskisi gibi Kilis’e içme suyu pompalayacağız. Kilis’in içme suyunu şimdilik Seve Barajı’ndan sağlıyoruz.” ifadesini kullandı.

“MEYDAN PROJESİ DEVAM EDİYOR”

Merhum Belediye Başkanı Av. Mehmet Abdi Bulut’un en büyük hayallerinden birinin Cumhuriyet Meydanı projesi olduğunu kaydeden Servet Ramazan, “Geçtiğimiz günler içerisinde Ankara’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızda konu ile ilgili tekrar görüşmelerimiz oldu. Bakanlığımız şimdi Kilis’e bir ofis kuracak ve mülkiyet sahipleri ile tek tek görüşecek. Eski Belediye Binamızın yanı sıra Renk pasajının bir bölümü, Cumhuriyet Meydanı’nın komplesi ve çevrede bulunan bazı binaların yıkılması ile yeni yapılacak meydan, Kilis’e çok güzel bir görünüm kazandıracaktır. Tabi bu proje hazır ve şu anda yine çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor.” dedi.

“YENİ SEBZE HALİNİN İHALESİ YAPILDI”

“Kilis’e yeni bir sebze halinin kazandırılması konusunda çalışmalarımızı zaten kamuoyu yakından takip ediyor.” diyen Başkan Ramazan, “Bugün yeni Sebze Halimiz ile ilgili olarak ihale gerçekleşti. Kilis Belediyesi olarak Kilis’imize yakışır bir sebze halini inşallah inşa edeceğiz.” şeklinde konuştu.

“GIDA DENETİMLERİ İLE ETİKET DENETİMLERİ DEVAM EDİYOR”

Gıda denetimlerinin aralıksız olarak sürdürüldüğünü kaydeden Kilis Belediye Başkanı Servet Ramazan, “Bu konuda su götürmez bir çalışmamız var. Zabıta ekiplerimiz günlük olarak denetimlerini devam ettiriyor. Hatta vermiş olduğumuz talimat ile denetimleri sıklaştırmış durumdayız. Stokçuluğun önüne geçilmesi için yine karaborsaya karşı çalışmalarımız mevcut. Vatandaşlarımızın taze ve günlük ürünlere ulaşmasını çok önemsiyoruz. Çünkü halkımızın sağlığı bizim için çok önemlidir.” diye konuştu.

“SOKAK SAĞLIKLAŞTIRMA ÇALIŞMALARIMIZ SÜRÜYOR”

Başkan Ramazan, “Kilis’in tarihi özelliklerini öne çıkarmak için rahmetli Belediye Başkanımız Av. M. Abdi Bulut Bey’in ortaya koymuş olduğu projelerden birisi de sokak sağlıklaştırılması. Kilis Belediyesi olarak sokak sağlıklaştırılmasını çok önemsiyoruz. Medeniyetlere ev sahipliği ve başkentlik yapmış beş bin yıllık bir geleneğe sahip olan serhat ilimizin tarihi yerlerini ortaya çıkarmakta kararlıyız. Kilis’in de diğer iller gibi bu anlamda hak ettiği yere geleceğine inanıyoruz.” ifadelerini kullandı.

“KİLİS’İN TANITIMI İÇİN SEFERBER OLMUŞ DURUMDAYIZ”

Kilis’in tanıtımı için seferber olduklarını kaydeden Servet Ramazan, “Geçtiğimiz günler içerisinde Kilis’imize gastronomi alanında ün yapmış, saygın Gastronomi şeflerini ağırladık. İnanın gezdikleri yerlere, Kilis’te yedikleri yöresel yemeklere hayran kaldılar. Böyle bir lezzeti dünyada hiç bir yerde bulmayacaklarını söylediler. Tarihi yerlerimize yine hayranlıkla baktılar. Kilis’i her anlamda tanıtmak için çaba ve gayret içerisinde olduğumuzun bilinmesini isterim. Tabi bu anlamda Kilis Valimiz Recep Soytürk’e ve AK Parti Kilis İl Başkanımız Av. Murat Karataş’a yaptıkları kıymetli çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

“GIDA BANKAMIZ DAR GELİRLİ AİLLERİMİZİN YANINDA”

Önümüzdeki günlerde Ramazan ayını idrak edeceğinizi belirten Başkan Servet Ramazan, “Birkaç gün içerisinde 11 Ayın Sultanı Ramazan ayını idrak etmeye başlayacağız. Tabi Ramazan ayı öncesinde de
Kilis Belediyemize ait olan Gıda Bankamız aracılığı ile dar gelirli ailelere yetiştik ve Ramazan ayı içerisinde de yetişeceğiz. Kilis Belediyesi olarak bu Ramazan ayı içerisinde ihtiyaç sahibi olan hemşerilerimize 7 bin 200 adet gıda kolisi dağıtmayı planlıyoruz.” diye konuştu.

“İFTARDAN SONRA CUMHURİYET CADDESİ TRAFİĞE KAPATILACAK”

Başkan Ramazan, “Cumhuriyet Caddemiz geçtiğimiz yıllarda alınan kararlar ile Ramazan ayı içerisinde
iftardan sonra trafiğe kapatılıyordu. Vatandaşlarımız iftarını yaptıktan sonra teravih namazına gidiyor teravih namazından sonra da Cumhuriyet Caddesi üzerinde gezip, alışveriş yapıyor ve çayını, kahvesini içiyordu.

Suriye’de yaşanan iç karışıklıktan dolayı güvenlik gerekçesi ile bir kaç Ramazan ayında iftardan sonra Cumhuriyet Caddesi’nin trafiğe kapatılmasından vazgeçilmişti. Şimdi bu yıl inşallah yani bir kaç gün
sonra idrak edeceğimiz Ramazan ayı münasebetiyle Cumhuriyet Caddesi’ni yeniden trafiğe kapatıyoruz. Eskisi gibi halkımız iftardan sonra Cumhuriyet Caddesi üzerinde çoluğu-çocuğu ile gezintiye çıksın ve ailesi ile zaman geçirsin istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.