Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 19°C
Sal 21°C
Çar 20°C

Karabağlar üreticinin yanında

Karabağlar üreticinin yanında
2

İzmir’in Karabağlar ilçesinde üretim sezonu öncesi tonlarca gübre ve bordo bulamacı dağıtıldı.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA) – Karabağlar Belediyesi geçen yıl başlattığı gübre dağıtımını bu yıl da tekrarlayarak, üreticinin yanında olduğunu bir kez daha gösterdi.

Karabağlar Belediyesi ilçeye bağlı 3 köyde kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda Kavacık, Tırazlı, Uzundere’de bulunan ve Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı üreticilere bölgenin toprak yapısına uygun tonlarca gübre ve mantar hastalıklarına karşı bordo bulamacı dağıtıldı. Her dönüm için 10 kilogram gübre alan köylüler, kendilerine bu yıl da destek olan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu’na teşekkürlerini ilettiler.

Karabağlar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından dağıtımı yapılan gübrelerin, azot, fosfor, potasyum ve kükürt dengesi bakımından zengin olmasına dikkat ediliyor. ÇKS’ye kayıtlı 150 üreticiye, 30 ton gübrenin yanı sıra yaklaşık 3 ton da bordo bulamacı verildi.

“SIKINTILARIN FARKINDAYIZ”

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, her geçen yıl ağırlaşan üretim koşulları nedeniyle çiftçilerin çektiği sıkıntıların farkında olduklarını belirterek, “O nedenle geçen yıl olduğu gibi bu yıl da onları desteklemeye gayret ettik. Yüklerini bir parça da olsa azaltabildiysek ne mutlu. Karabağlar Belediyesi olarak her zaman kırsal kalkınmayı destekleyecek ve tarımsal üretime sahip çıkacağız” dedi.

Başkan Selvitopu, üreticilerin verimli bir sezon geçirmesini ve bol kazançlar elde etmesini de diledi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.