Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Kahvenizi nasıl alırdınız?

Kahvenizi nasıl alırdınız?
2

Uluslararası Barista Eğitmeni Sam Çeviköz, kahve terimlerine açıklık getirerek, farklı damak tatlarına göre en uygun siparişi vermek isteyenler için basit tüyolar paylaştı.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – 30 yıllık Kahve Gurusu Sam Çeviköz, İngilizce kahve terimlerine açıklık getirdi. Çeviköz, örneğin “Soya Sütlü Double Shot Karamel Latte istiyorum” diyen birinin aslında ne istediğini belirtirken, farklı damak tatlarına en uygun siparişi vermek isteyenler için de basit tüyolar paylaştı.

Kahve Gurusu Sam Çeviköz, kahve severlerin öncelikle kahvenin sertliğine karar vermesi gerektiğine dikkat çekti. “Normalde kahvenizi sütle tercih ediyorsanız Latte, Cappuccino, Flat White gibi çeşitler damak tadınıza uygun kahveler olabilir” diyen Çeviköz, “Sert bir kahve tercih etmek isterseniz Espresso veya Americano istiyorum diyebilirsiniz” önerisinde bulundu.

“Kahvenizi karamel, vanilya gibi tatlarla zenginleştirmek isterseniz ‘karamel latte’ diyerek sipariş verilebileceğini belirten Çeviköz, “Fakat yoğun bir karamel tadı isterseniz ‘ekstra  karamel aromalı’ diyebilir veya ‘triple shot’ ifadesini kullanarak daha da yoğun bir kahve tadına ulaşabilirsiniz. Örneğin daha önce espresso sipariş verdiniz ve boyut olarak küçük buldunuz. O zaman bir sonraki siparişinizi verirken “double espresso” diyebilirsiniz” diye konuştu.

Öte yandan birinci, ikinci ve üçüncü nesil kahve demleme yöntemlerine de değinen Sam Çeviköz, “Birinci nesil dediğimiz yöntem Türk Kahvesi ve türevlerinde gördüğümüz kahve yapım yöntemleridir. İkinci nesil, makinalarla elde edilen espresso ve espresso bazlı kahveler iken üçüncü nesil ise demleme ekipmanlarına verilen isimdir. Eğer lezzetli ve doygun bir filtre kahve içmek isterseniz “V60 drip demleme ekipmanları ile filtre kahve istiyorum” diyebilirsiniz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.