Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

İscehisar Peri Bacaları nerede? Nasıl gidilir?

İscehisar Peri Bacaları nerede? Nasıl gidilir?
2

Afyonkarahisar ilinin jeolojik yapısı gereği, volkanik arazi üzerinde bulunan İhsaniye, İscehisar, Bayat ve Bolvadin ilçelerinde çok sayıda peri bacaları bulunmaktadır. Bunlardan İscehisar ilçe sınırında bulunan İscehisar Peri bacaları, şehrin harika doğal güzelliklerinden biridir. Peki İscehisar Peri Bacaları nerede? Nasıl gidilir?

Kurumsal Web Tasarım

Peri bacaları, ince uzun, kurak havzalardan ve kırgıbayır yüzeylerinden çıkan, vadi yamaçlarından inen sel sularının yeri aşındırmasıyla oluşan bir kaya oluşumu şeklinde tanımlanmaktadır. Peri bacalarının gövdeleri genellikle yumuşak minerallerden ve tepesi sert, daha zor aşınan kayadan oluşur.

Afyon’da peri bacalarının en yoğun bulunduğu bölgeler ise, İscehisar İlçesi’nin Seydiler Kasabası’ndan başlayarak İhsaniye İlçesi’nin Döğer Kasabası’na kadar uzanan ve Turizm Kuşağı Yolu ile birbirine bağlanan güzergâh çevresindedir. Afyonkarahisar-Ankara yolunun kenarında oluşu nedeniyle de kolay ulaşım sağlanır. Afyon’da yaşayan ve turist olarak gelen birçok insanın mutlaka gezip görmesi gereken yerler arasında yer alır. Bu nedenle peri bacaları Seydiler kasabasının alternatif turizm açısından da önemli gelir kaynağıdır.

İscehisar Peri Bacaları nerede?

İscehisar Peri Bacaları, Afyonkarahisar’ın İscehisar ilçesine bağlı Seydiler kasabasında yer almaktadır. İscehisar Peri Bacaları şehir merkezinin 32 kilometre kuzeydoğusunda bulunmaktadır.

İscehisar Peri Bacalarına nasıl gidilir?

İscehisar Peri bacaları Seydiler kasabasında yer almaktadır. Şehir merkezinden kasabaya ulaşmak için şahsi aracınızla tabelaları takip edebilirsiniz. Şehir merkezinden yaklaşık olarak 32 km’dir.

Şahsi araçla ulaşım sağlayaman kişiler ise Park Afyon AVM yanında bulunan köy ve kasaba otogarından ulaşım sağlayabilirler. Bu yolculuğunuz yaklaşık olarak yarım saat sürecektir.

YORUMLAR