Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 26°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Hazır giyim de djitale dönüşecek

Hazır giyim de djitale dönüşecek
2

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, İstanbul’a kazandırdıklarını Dijital Dönüşüm Merkezi’ne yaptığı ziyarette, Türkiye’yi üreterek büyüteceklerini ve önümüzdeki dönemde dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına sokmayı başaracaklarını söyledi.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, hazır giyim sektöründe moda tasarım, üretim ve planlama çalışmalarında dijital dönüşüme geçiş kapsamında sektöre deneyim, gelişim ve katma değer sunacak İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (İHKİB) Dijital Dönüşüm Merkezi’ni ziyaret etti.

Avrupa Birliği’nce ortaklaşa finanse edilen Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın yürüttüğü, “Rekabetçi Sektörler Programı” ile desteklenen Dijital Dönüşüm Merkezi ziyaretinde Bakan Varank’a, TİM Başkanı İsmail Gülle ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe eşlik etti.

Bakan Varank, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak TİM ve İHKİB’le beraber yaptıkları projeleri ziyaret ettiklerini dile getirdi.

Hazır giyimin ülkenin en dinamik sektörlerinden olduğunu vurgulayan Bakan Varank, “Hazır giyim sektörünün dijital dönüşüm merkezi diyebileceğimiz bu proje ile Avrupa Birliği’yle birlikte özellikle güçlü olduğumuz tekstil, konfeksiyon, hazır giyim sektörünün dijital dönüşümüyle ilgili bir merkezi İstanbul’umuza kazandırdık. Burada geleneksel yöntemlerle üretim yapan firmalarımız, özellikle KOBİ’lerimiz kendilerini dönüştürecek eğitimleri ve danışmanlıkları alabilecekler. Burada buranın imkanlarını kullanarak ürünlerini dijitalleştirebilecekler, e-ticaret platformlarına, e-ihracat platformlarına taşıyabilecekler” dedi.

BU AY BAŞLIYOR

Bakan Varank, projenin bu ay itibarıyla başlayacağını ve firmaların bu merkezden faydalanma imkanına kavuşacağını aktardı.

Program ve desteklenen projelere ilişkin ayrıntılı bilgiye “rekabetcisektorler.sanayi.gov.tr” adresinden ulaşılabiliyor.  

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.