Dolar 32,2020
Euro 35,0069
Altın 2.504,53
BİST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 24°C
Az Bulutlu
Afyon
24°C
Az Bulutlu
Pts 26°C
Sal 27°C
Çar 23°C
Per 20°C

Hatay Büyükşehir’den üreticiye destek

Hatay Büyükşehir’den üreticiye destek
2

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, kırsal kalkınma projesi kapsamında Arsuz’un dört mahallesinde, 690 üretici aileye, fide ve tohum desteğinde bulundu.

Kurumsal Web Tasarım

HATAY (İGFA)- Kurtbağı, Pirinçlik, Konacık ve Büyükdere mahallelerinde hemşehrileri ile bir araya gelen Savaş, tatlı patates, alıç, ceviz, badem, kayısı, ada çayı, biberiye, fesleğen, sumak, keçi boynuzu gibi ürünlerin fidan ve tohumlarını üreticilere dağıttı. Projenin zor durumdaki üreticiye destek ve katkı sağlayacağına inandığını ifade eden Başkan Savaş, “Çiftçilerimizin yüzünün gülmesi için çalışıyoruz. Amacımız Hatay’da ekilmemiş bir karış toprak
bırakmamaktır. Projemizde bu sene 10 bin aileye, gelecek sene de 20 bin aileye ulaşmayı , hedefliyoruz” dedi.

Çiftçilerin artan girdi masraflarını karşılayamaz hale geldiğini vurgulayan Başkan Lütfü Savaş, artan maliyetler, zamlar, ürettiğini satamama, pazar bulamama gibi sorunların üreticinin belini büktüğünü söyledi.

“DESTEK BİZDEN ÜRETİM SİZDEN”

Yaptıkları desteklerin, sözleşmeli ve alım garantili olduğunu kaydeden Lütfü Savaş, “Ümidim ve dileğim güzel sonuçlar almaktan yanadır. Şirketimiz aracılığıyla ürünlerimize pazar bularak satışını gerçekleştireceğiz. Bu arada üreticilerimiz bizden başka pazar bulurlarsa da ürettiklerini satabilecek. Destek bizden üretim sizden” diye konuştu. Başkan Savaş, ayrıca 1 Nisan tarihinden itibaren organik gübre dağıtımının yapılacağı müjdesini de verdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.