Dolar 32,5905
Euro 34,8185
Altın 2.497,83
BİST 9.446,91
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 25°C

Gediz’de kiraz sineği ile mücadele başladı

GEDİZ’DE KİRAZ SİNEĞİ İLE MÜCADELE BAŞLADI

Gediz’de kiraz sineği ile mücadele başladı
2

Kütahya’nın Gediz ilçesinde, kirazlara zarar veren kiraz sineği ile mücadele başladı. Uyarılarda bulunan uzmanlar mücadele konusunda ise önemli bilgiler verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri kiraz sineği ile mücadele çerçevesinde Muhipler Mahallesi, Yelki ve Üzümlü köylerinde kiraz ağaçlarına kiraz sineği tuzakları yerleştirdi.

Gediz İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Farklı çeşitlerin bulunduğu bahçelerde ’Sarı yapışkan tuzak amonyak kapsülü’ kullanılarak ilk erginlerin yakalanması, mücadele zamanının tespit edilmesi yönünden gerekli ve önemlidir. Bunun yanında fenolojik (göz ile inceleme) gözlemler de önemlidir. İlk ergin uçuşu başladığı zaman erkenci kiraz çeşitleri genel olarak sarımsı pembe (Ben düşme), orta mevsim çeşitleri pembemsi sarı ve sarı renkte; geçici çeşitlerde ise çok az bir kısmı sarımsı yeşil, diğerleri yeşil renkte olmaktadır. Bölgelere göre değişmekle birlikte nisan mayıs aylarında görsel sarı yapışkan tuzak amonyak kapsülü 2 adet-dekar olacak şekilde kiraz bahçelerine ağaçların güneydoğu yönüne asılır. İlaçlama tuzaklarda ilk ergin görüldükten sonra en geç bir hafta içinde yapılır. Genellikle bir ilaçlama yeterli olmaktadır. Ancak, birinci ilaçlamadan sonra, tuzaklardaki sinek yakalanmaları devam ediyorsa, ilacın etki süresi ve hasat tarihi dikkate alınarak ikinci ilaçlama yapılabilir” denildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.