Dolar 32,4844
Euro 34,5900
Altın 2.481,00
BİST 9.538,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Az Bulutlu
Afyon
23°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

ESOGÜ TÖMER’de ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi’ sertifika töreni

ESKİŞEHİR OSMANGAZİ ÜNİVERSİTESİ (ESOGÜ) TÜRKÇE ÖĞRETİMİ UYGULAMA VE ARAŞTIRMA MERKEZİ (TÖMER)’NİN DÜZENLEDİĞİ “YABANCI DİL OLARAK TÜRKÇE ÖĞRETİMİ SERTİFİKA PROGRAMI” KAPSAMINDA EĞİTİM GÖREN LİSANS VE LİSANSÜSTÜ ÖĞRENCİLER, ÖĞRETMEN İLE ÖĞRETİM ELEMANLARI PROGRAM SÜRECİNİ TAMAMLAYARAK SERTİFİKA ALMAYA HAK KAZANDI. YABANCILARA TÜRKÇE EĞİTİMİ VERECEK ÖĞRETİCİ ADAYLARI İÇİN 11 MART’TA ESOGÜ OTEL’DE DÜZENLENEN ÖDÜL TÖRENİ, REKTÖR YARDIMCILARI PROF. DR. ALİ ARSLANTAŞ (REKTÖR VEKİLİ) PROF. DR. KAMİL ÇOLAK, TÖMER YÖNETİM KURULU ÜYELERİ, TÜRK DİLİ VE EDEBİYATI İLE KARŞILAŞTIRMALI EDEBİYAT BÖLÜMLERİNİN ÖĞRETİM ÜYELERİ, TÖMER ÖĞRETİM ELEMANLARI VE PERSONEL KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

ESOGÜ TÖMER’de ‘Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi’ sertifika töreni
2

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER)’nin düzenlediği “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” kapsamında eğitim gören lisans ve lisansüstü öğrenciler, öğretmen ile öğretim elemanları program sürecini tamamlayarak sertifika almaya hak kazandı.

Kurumsal Web Tasarım

Yabancılara Türkçe eğitimi verecek öğretici adayları için 11 Mart’ta ESOGÜ Otel’de düzenlenen ödül töreni, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Arslantaş (Rektör Vekili) Prof. Dr. Kamil Çolak, TÖMER Yönetim Kurulu Üyeleri, Türk Dili ve Edebiyatı ile Karşılaştırmalı Edebiyat Bölümlerinin öğretim üyeleri, TÖMER öğretim elemanları ve personel katılımıyla gerçekleştirildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan TÖMER Müdürü Prof. Dr. İbrahim Şahin, Türkçe’nin ve yabancılara Türkçe öğretiminin öneminden söz ederek katılımcıların sertifikalarını en iyi şekilde değerlendirmeleri temennisinde bulundu. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Arslantaş dünyada Türkçe’ye her geçen gün ilginin arttığından bahsederek TÖMER’in programına katılmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Öğr. Gör. Dr. Tuncay Dağlı şefliğinde ESOGÜ HAMER müzisyenlerinin icra ettiği, Türk Sanat Müziği şarkılarının TÖMER’in yabancı uyruklu öğrencileri tarafından seslendirdiği mini konserle devam eden tören, kursiyerlere sertifikalarının takdim edilmesinin ardından verilen kokteylle sona erdi.

14-25 Şubat tarihlerinde altıncısı gerçekleştirilen “Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Sertifika Programı” kapsamında katılımcılara 60 saat çevrim içi teorik ders ile birlikte 20 saat yüz yüze uygulama/gözlem dersi sunuldu. Teorik derslerde 14 akademisyen görev aldı. ESOGÜ ve diğer üniversitelerde görev yapan akademisyenler dışında Yunus Emre Enstitüsü ve TÜRKSOY gibi uluslararası faaliyetler yürüten kuruluşlarda görevli akademisyenler de bilgi ve tecrübelerini teorik derslerde kursiyerlerle paylaştılar. Kursiyerler yabancı uyruklu öğrencilerin bulunduğu sınıflarda katıldıkları gözlem derslerinde TÖMER’de görevli akademisyenlerin Türkçe öğretim süreçlerini yerinde görerek deneyim elde ettiler. Bu tecrübelerini kendilerine verilen konuların anlatımı için hazırladıkları materyallerle uygulama derslerinde kullanma imkânı elde ettiler. Uygulama derslerinde başarılı bulunan kursiyerler eğitimlerini tamamlamış oldular.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.