Dolar 32,3454
Euro 34,8480
Altın 2.383,17
BİST 10.212,14
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 17°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Elektronik İmza Nedir?

Elektronik İmza Nedir?
2

Elektronik İmza (e-imza), dijital belgeler veya iletilerin güvenli bir şekilde imzalanmasını sağlayan dijital kimlik doğrulama yöntemidir. Geleneksel kâğıt üzerine atılan fiziksel imza ile benzer yasal değer taşır ve dijital dünyada güvenli kullanım ve belge yorumlama için kullanılır.

Kurumsal Web Tasarım

E-İmzanın temel amacı, dijital dünyada güvenli iletişim ve belge uygulamasıdır. E-İmza ile belgenin gerçekleşmesi işlemi dijital olarak sona erer ve bu imza, belgenin gizli ve sahipliğini garanti eder.

Elektronik İmzanın Hukuksal Geçerliliği

e-imza, elektronik işlemlerde gönderilen bilginin gönderim sırasında değişmediğini,

Gönderen kişiye ait olduğunu,

İnkâr edilemeyeceğini ve elektronik ortamda gerçekleşen işlemlerde kişilerin kimlik bilgilerinin doğruluğunu garanti eder.

E-İmza Kullanmanın Faydaları

Dijital inovasyonla karakterize edilen bir çağda, elektronik imzalar (e-imzalar) iş yapma, kurumlarla etkileşim kurma ve kişisel yönetimi yönetme biçimimizde devrim yaratan bir teknolojik cihazdır.

  1. Sorunsuz İş Akışı ve Verimlilik: Elektronik imzaların en dikkate değer avantajlarından biri, iş akışlarını kolaylaştırma ve süreçleri hızlandırma yetenekleridir. Geleneksel kâğıt tabanlı imzalar, yazdırma, imzalama, tarama ve postalama gibi zaman alıcı, maliyetli ve manuel adımlar gerektirir. Tersine, e-imzala ile yapılan imzalamalar kişilerin sadece birkaç tıklamayla belgeleri dijital olarak imzalamasını sağlayarak bu zamandan, maliyetten tasarruf ettirir ve manuel işlemleri ortadan kaldırır.
  2. Gelişmiş Güvenlik ve Kimlik Doğrulama: Hem belgenin hem de imzanın bütünlüğünü korumak için gelişmiş şifreleme teknikleri kullanılır. Ek olarak, çok faktörlü doğrulama gibi kimlik doğrulama önlemleri, e-imza işlemlerinin güvenliğini artırarak yalnızca yetkili tarafların belgeleri imzalayabilmesini ve belgelere erişebilmesini sağlar. Bu artırılmış güvenlik, yalnızca hassas bilgileri korumakla kalmaz, aynı zamanda dijital etkileşimlerde güven oluşturur.
  3. Çevre Dostu ve Sürdürülebilir: Artan çevre bilinci çağında, elektronik imzaların benimsenmesi sürdürülebilir uygulamalarla uyumludur. Geleneksel mürekkep bazlı imzalar, ormansızlaşmaya ve israfa katkıda bulunan kâğıt kullanımını gerektirir. Bireyler ve işletmeler, elektronik imzaları seçerek çevrenin korunmasına aktif olarak katkıda bulunurlar.

Elektronik İmza Nasıl Alınır?

Elektronik imza sahibi olmak isteyen müşterilerimiz;

EDM Bilişim’in web sayfası üzerinden veya Türkiye’nin her ilinde bulunan en yakın ofislerimizden biriden şahsen başvuru ve alım gerçekleştirebilirler.

Başvuruları esnasında başvuru türüne göre (Bireysel/Kurumsal) bazı evrakları bulundurmaları gerekmektedir;

  1. Bireysel Başvurular İçin Gerekli Olan Evraklar:
  2. T.C. Kimlik No ‘sunun yazılı olduğu kimlik veya Sürücü Belgesi fotokopisi
  3. Nitelikli Elektronik Sertifika ‘’NES’’ Başvuru Formu
  4. ‘’NES’’ Son Kullanıcı Taahhütnamesi
  5. Kurumsal Başvurular İçin Gerekli Olan Evraklar:
  6. T.C. Kimlik No ‘sunun yazılı olduğu kimlik veya Sürücü Belgesi fotokopisi
  7. Her bir kullanıcı için Nitelikli Elektronik Sertifika ‘’NES’’ Başvuru Formu ve ‘’NES’’ Son Kullanıcı Taahhütnamesi.
  8. Ticaret Odası Faaliyet Belgesi (ASLI) (6 ay içinde alınmış)
  9. İmza Sirküleri (ASLI)

Kurumda, çok sayıda kullanıcı için imza talebi söz konusu olduğunda ayrıca ‘’Kurumsal Başvuru Sözleşmesi’’ imzalanır.

EDM’nin Türkiye’nin her il ve ilçesindeki 300 + temsilciliği tarafından üyelerin başvuru, kurulum, eğitim ve teknik servis hizmetleri, ofisinizde ve anında E-İmzanız teslim edilir.

E-İmza Kullanım Alanları:

  • Ticari sicil kayıt işlemlerinde (MERSİS)
  • Kurumalar arası e-posta ve E-Belge iletişiminde
  • Çalışanların yasal ya da ticari öneme haiz e-posta ve E-Belge gönderimlerinde
  • Sözleşmelerde ve tekliflerde
  • Elektronik arşivin yasal geçerli hale getirilmesinde
  • E-Devlet uygulamalarında
  • Bayi ağı sipariş, mutabakat ve elektronik çek, senet süreçlerinde
  • Genel Kurul ve yönetim kurulu kararlarında
  • Banka ve ödeme talimatlarında
  • Personel elektronik bordro gönderimlerinde
  • Performans, izin, fazla mesai ve masraf gibi talep ve onay formlarında
  • Toplu imzalama ihtiyaçlarında

Şirketlerin internet sitelerinde yayınlamak zorunda olduğu dokümanlar