Dolar 32,4490
Euro 34,5109
Altın 2.473,25
BİST 9.561,53
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Az Bulutlu
Afyon
22°C
Az Bulutlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 13°C
Cts 17°C

E-Twinning hayata değer katacak

KÜTAHYA’NIN PAZARLAR İLÇESİNDE SOFULAR ORTAOKULU VE PAZARLAR ORTAOKULUN KURUCU, ADANA CEMİL MERİÇ ORTAOKULU, PAZARLAR İMAM HATİP ORTAOKULU VE AZERBAYCAN’DAN BİR ORTAOKULUN ORTAK OLDUĞU “HAYATINA DEĞER KAT” PROJESİ BAŞLADI.

E-Twinning hayata değer katacak
2

Kütahya’nın Pazarlar ilçesinde Sofular Ortaokulu ve Pazarlar Ortaokulun kurucu, Adana Cemil Meriç Ortaokulu, Pazarlar İmam Hatip Ortaokulu ve Azerbaycan’dan bir ortaokulun ortak olduğu “Hayatına Değer Kat” projesi başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Öğrencilerin aktif bir şekilde eğitime katılmalarını, web2 araçlarını kullanmalarını ve teknolojiyi kendilerine katkı verecek bir şekilde kullanmayı amaçlayan proje aynı zamanda farklı bölge ve ülkelerden öğretmen ve öğrencileri de bir araya getiriyor.

Proje ile ahlaki, kültürel ve insani değerlerin toplumda ve öğrenciler arasında yayılmasını ve günümüz toplumunda yetişen teknoloji bağımlısı asosyal bireylerin toplumun ahlaki, kültürel, insani değerlerini benimseyen ve hayatında uygulan bireyler haline gelmesini hedeflemektedir.

Sofular Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Serap Çelik, “ahlaki ve etik değerler günümüz toplunda git gide azalıyor. Yeni nesil artık büyükleri tarafından uygulanan birçok etik değeri yok sayıyor veya gereksiz görüyor. Böyle olunca da Ahlak bilgisini çocuklara benimsetmek bir hayli zorlaşıyor. Bizde proje ortağı arkadaşlarımla onların dilinden konuşarak yani teknolojiyi kullanarak ve onlara teknolojiyi olumlu yönde kullandırarak bu e-twinning projesini yapmaya karar verdik. Proje çerçevesinde öğrencilerimiz saatlerce bilgisayarda oyun oynamak yerine bilgisayardan web2 araçlarını kullanarak tasarımlar ve etkinlikler yapacak. Biz de bu süreç unutulmaya yüz tutmuş ahlaki değerlerimizi öğrencilerimizle buluşturacağız. Hem teknoloji kullanmış, hem ahlaki değerleri kazanmış hem de farklı il ve ülkelerden farklı öğrencilerle tanışma fırsatı sunacaktır. Projeye emek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.