Dolar 32,3267
Euro 35,0819
Altın 2.298,64
BİST 8.979,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Dünyanın yüzde 90’ı online eğitimi benimsedi

Dünyanın yüzde 90’ı online eğitimi benimsedi
2

Online eğitim platformları ülkelerin yüzde 90’ı için eğitimin yeni adresi oldu. ABD’li öğrencilerin yüzde 63’ü her gün online eğitim platformları üzerinden eğitim görüyor. Yerli online eğitim platformu Vedubox, dünya çapında hizmet vererek oyunlaştırma modülünü sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle birlikte sunuyor.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA)- Pandemi eğitimin online platformlara taşınmasında etkili oldu. Guru99’a göre, ülkelerin yüzde 90’ı pandemide dijital online öğrenme sürecini benimsedi. ABD’li öğrencilerin yüzde 63’ü her gün online öğrenme araçlarını kullanıyor. Online eğitimde öğrencilerin sınıfta aktif olmalarını, derse odaklanmalarını ve motivasyonlarını artırmayı sağlamak için oyunlaştırma yöntemleri kullanılıyor. Şirketler de şirket içi eğitim, ürün tanıtımı, işe alım süreçleri ve müşteri ilişkilerini geliştirmek için oyunlaştırma çözümlerini iş modellerine giderek daha fazla dahil ediyor. Yerli online eğitim platformu Vedubox, oyunlaştırma modülünü, sanal ve artırılmış gerçeklik teknolojileriyle birlikte sunuyor.

YARATICILIĞI ARTTICI ETKİSİ VAR 

Oyunlaştırmanın başlıca avantajlarından biri, etkileşim olanağı sayesinde öğrenmeyi daha eğlenceli ve öğretici hale getirmesi. Öğrenciler oyunlaştırılmış eğitimlere katıldıklarında daha iyi öğrenme ve pratik yapma şansı buluyor. Eğitimlere entegre edilen oyunlar, öğrenciler için eğlenceli ve üretken bir öğrenme deneyimi oluşturmaya yardımcı oluyor. Oyunlaştırmanın uygulanması, özellikle ilk, orta ve lise dönemindeki öğrencilere yönelik e-öğrenme platformlarında yaygın olarak kullanılıyor. Guru99’a göre ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerinin yüzde 72’si öğrenme deneyimi için bulut tabanlı eğitim araçlarını kullanıyor. Yüzde yüz bulut teknolojisine sahip yerli sistem Vedubox’ın oyunlaştırma modülü, öğrencilerin konsantrasyonlarını artırıyor ve yaratıcılıklarını besliyor.

EĞİTİMDE YENİ TREND VR, AR VE OYUNLAŞTIRMA 

Oyunlaştırmanın eğitime ve eğlenme motivasyonuna değinen Vedubox Genel Müdürü Bilgin Yazar, “Sanal gerçekliğin (VR) ve artırılmış gerçekliğin (AR) Vedubox üzerinden verilen eğitimlere dahil edilmesinden bu yana, öğrenim deneyimi muazzam bir dönüşüm geçirdi. Gelişen teknolojinin eğitim-öğretim ortamlarına katılmasıyla öğrencilerin öğrenme deneyimleri zenginleşiyor. Eğitim kurumları arasında sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve oyunlaştırma teknolojilerinin entegrasyonundaki artış, daha iyi akademik sonuçlar sunuyor. Vedubox’ta öğrencilerin eğitime katılımı, ödev teslimi, derslere giriş yapma sayısı gibi aktivitelerden puan kazanması ve en yüksek puanlı öğrencilerin liderlik tablosunda sergilenmesi öğrencilere ve eğitmenlere yeni ve etkili bir eğitim sürecinin kapılarını açıyor.” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.