Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
21°C
Hafif Yağmurlu
Paz 21°C
Pts 20°C
Sal 21°C
Çar 21°C

Di̇lkom Ai̇le Bi̇lgi̇lendi̇rme Semi̇nerleri̇ Başlıyor

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜNE BAĞLI DİL VE KONUŞMA BOZUKLUKLARI EĞİTİM, ARAŞTIRMA VE UYGULAMA MERKEZİ (DİLKOM) 19-26 ARALIK TARİHLERİ ARASINDA AİLE BİLGİLENDİRME SEMİNERLERİ DÜZENLİYOR. SÖZ KONUSU TARİHLERDEN DÜZENLENECEK OLAN SEMİNERLERDE 8 FARKLI UZMAN YER ALACAK.

Di̇lkom Ai̇le Bi̇lgi̇lendi̇rme Semi̇nerleri̇ Başlıyor
2

Anadolu Üniversitesi Rektörlüğüne bağlı Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (DİLKOM) 19-26 Aralık tarihleri arasında Aile Bilgilendirme Seminerleri düzenliyor. Söz konusu tarihlerden düzenlenecek olan seminerlerde 8 farklı uzman yer alacak.

Kurumsal Web Tasarım

Düzenlenecek olan seminerlerin çok önemli olduğunu dile getiren DİLKOM Müdürü Prof. Dr. İlknur Maviş Aile Bilgilendirme Seminerleri’nin isteyen herkese açık ve ücretsiz olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Çocukların ebeveynleri veya yetişkinlerin eş veya bakıcıları dil ve konuşma sorunlarının ele alınmasında en güçlü araçlar ve en erişilebilir olanlardır. Çok sayıda araştırma, ailelerin aktif bir rol oynadıklarında dil ve konuşma terapisi hedeflerine doğru çok daha fazla ilerleme kaydedildiğini belirtmektedir. Ancak konuşma terapistleri bozulan iletişimi geliştirmek amacıyla belirli teknikler kullanacak olsa da evde çocuk veya yetişkinle bu teknikleri desteklemede ebeveynlerin yer aldığı benzersiz rolün yerini hiçbir şey tutmayacaktır. Bunun en önemli nedeni ise terapi alan bireyi en iyi tanıyanın ve ona en rahatlatıcı ve öğrenmeyi kolaylaştırıcı ortamı sunanın aile olmasıdır. Elbette bu rolü her aile kolaylıkla gerçekleştiremez ve mutlaka bu konularda dil ve konuşma terapistlerinden yönlendirme ve danışmanlıklar alırlar. En önemli aşama ise aile olarak deneyimledikleri bozukluk hakkında birincil ağızdan dinledikleri detaylı bir bilgilendirme ile başlayacaktır. Bu nedenlerle, DİLKOM, terapiye gereksinim duyan kişilerin ailelerini ‘çocuklarda genel gelişim, gecikmiş dil ve konuşma bozuklukları, çocukluk döneminde otizm, kekemelik, konuşma sesi bozuklukları, okuryazarlığa hazırlanma ve okulda ortaya çıkan sorunlar, yetişkinlerde ses ve yutma bozuklukları’ hakkında bilgilendirmek amacıyla bir dizi seminer düzenliyor. Uzman terapistler tarafından verilecek bu kısa seminerler hem DİLKOM ailelerine hem de bu konularda bilgilenmek isteyen diğer kişilere açık ve ücretsiz olacaktır.”

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.