Dolar 32,5004
Euro 34,6901
Altın 2.496,45
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 17°C
Az Bulutlu
Afyon
17°C
Az Bulutlu
Paz 19°C
Pts 25°C
Sal 26°C
Çar 22°C

Bursa’daki Gümüşhanelilerden ahde vefa programı

Bursa’daki Gümüşhanelilerden ahde vefa programı
2

Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği yönetimi, önceki dönemlerde başkanlık ve yöneticilik yapmış hemşerilerine vefa örneği gösterdi. Dernek Başkanı Süleyman Akçay, önceki dönem dernek başkanlarına plaket takdim etti. Akçay, Gümüşhane’nin ismini kullanarak Gümüşhanelilerle bağı ve faydası olmayan yapıları reddettiklerini belirtti.

Kurumsal Web Tasarım

ERCAN ÇALIŞIR / BURSADA BUGÜN/ BURSA İGFA- Bursa’da, Gümüşhanelilerin lobisi konumunda bulunan Gümüşhane Birlik ve Dayanışma Derneği, önceki dönem başkan ve yöneticilerine vefa kahvaltısı düzenledi. Başkan Akçay, derneği ortak akılla yöneteciğinin altını çizdi.Bursa’da yaşayan Gümüşhaneliler, Türkiye’nin 81 vilayetinde bulunan hemşehrilerinin yaklaşık yüzde 10unu oluşturuyor. Bursa’da 50 bine yakın Gümüşhaneli yaşıyor.

Bursa Gümüşhaneliler Birlik ve Dayanışma Derneği  1998 yılında kurulmuştur. Bursa’daki Gümüşhanelilerin temsilcisi olan dernek, yaptığı kahvaltı programı ile önceki dönem başkan ve yöneticilerine ahde vefa gösterdi. Kuruluştan bu yana başkan ve yöneticilerden yüzde 80 oranında katılım sağlandı.

Gümüşhaneli Nilüfer Muhtarlar Derneği Başkanı Erol Yılmazer ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı Alper Bayrak, Köy TV Genel Yayın Yönetmeni Cemil Bektaş’ın yanı sıra mecliste grubu bulunan siyasi partilerde görev yapan Gümüşhaneli AK Parti’nin Bursa’daki ağır isimlerinden önceki dönem Osmangazi İlçe Başkanlığı ve dernek başkanlığı yapan şu an Yeni Dünya Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Tahsin Kara, İyi Parti Kurucu İl Başkanı Yüksel Yılmaz, MHP Nilüfer İlçe Başkan Yardımcısı Hakan Öz, AK Parti Yıldırım Belediye Meclis Üyesi Fatih Kara ve CHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi aynı zamanda geçmiş dönem dernek başkanlarından Enver Üçüncü’nün de birlik ve dayanışma içinde hazır bulunduğu.

Programda Dernek Başkanı Süleyman Akçay, önceki dönem başkanlara yaptıkları hizmet için plaket takdim etti. 

Nilüfer ilçesinde bulunan Pera Plus’ta buluşan önceki dönem başkanlar da konuşma yaptı. Dernek Başkanı Süleyman Akçay, “Sizlerin tecrübelerinizden faydalanmak istiyoruz. Bu bayrağı bu zamana kadar bizlere sizler ulaştırdınız. Bizler de bizden sonraki nesillere anlımızın akıyla ulaştıracağız. Hep birlikte Gümüşhaneli olarak bir olalım, beraber olalım birlik içinde olalım. Bu amaçla bir ilk yapalım dedik ve bu vefa kahvaltısını düzenledik ve sizlerle bir arada olduk. Katılımlarınızdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Emeği geçen kendi ekibimi de kutluyorum. Ben ve ekip arkadaşlarımın bir kısmı daha önceki yönetimlerde bulunduk. Birçok faaliyetlerin içerisinde yer aldık. Yeni ekibimizle beraber standart faaliyetlere devam edip, yeni etkinlikler de yapmak istiyoruz. İlki bugün oldu. Bundan sonraki programlarımızı da sizlerin katkı ve destekleriyle devam ettireceğiz. Bursa Gümüşhaneliler Derneğine hizmet etmiş vefat eden ve hasta olan yöneticilerimiz var. Vefat edenlerimize Allah’tan rahmet, hastalarımıza da acil şifalar diliyorum. Bizler ne yaparsak bizden sonra ki nesil de bizden gördüğünü yapacaktır. O yüzden vefa göstermeye, ileride vefa görmek için devam edeceğiz. Bursa da ilçe ve köy dernekleriyle birlikte 11 derneğimiz var. Ne yapabiliriz? Diye konuştuk. Büyük etkinlikleri birlikte yapalım dedik ve mutabık kaldık. Ayrımcılık olmadan, küskünlük olmadan birlik beraberlik içinde hemşehrilerimize hizmet edelim dedik ve mutabık kaldık. Bu mesajı tüm Gümüşhanelilere ulaştırın. 

Bildiğiniz gibi Dernek merkezimiz Bursa’nın merkezinde ve haftanın 6 günü açıktır. Yolunuz düştüğünde muhakkak uğrayın. Gençlerimizi de derneğimize alıştıralım lütfen. En kısa zamanda da gençlik kollarımızı oluşturacağız. Bu konuda da desteklerinizi bekliyoruz.

Pandemi sürecinde etkinlik yapamadık fakat gözle görünmeyen faaliyetlerde bulunduk. Ülkemiz, içinde bulunduğu pandemi ve ekonomik durumdan inşallah kurtulacaktır. Çok güzel işlere imza atacağız. Kadın kollarımızı Orhan Aydın başkanımız döneminde oluşturduk. Geçen hafta kadınlar gününde çok güzel bir etkinlik yaptılar. Hala devam eden güzel çalışmaları var. Kadın Kolları Başkanımız Asuman Üçüncü’ye ve ekibine huzurunuzda tekrar teşekkür ediyorum. Bursa’da Gümüşhaneliler Federasyonu adı altında faaliyet gösterip başka il dernekleriyle hareket eden bir yapı var. Bizim hemşehri derneklerimizin hiç birisi ne bu yapıya üye, ne de irtibatı var. Memleketimizin adını kullanıp hareket eden ama Gümüşhanelileri temsil etmeyen bir yapı bu. Bu yapıyı Gümüşhaneliler olarak tanımıyoruz” diye konuştu.

Programda söz alan önceki dönem başkanlar, birlik ve beraberlik içerisinde, her türlü katkıyı koyarak, el birliğiyle derneğin daha ileriye götürülmesi çağrısını yaptı. Onursal Başkan Halil İbrahim Çetinkaya, önceki dönem başkanlardan Fevri Öztürk, Tahsin Kara, Hikmet Nuri Şenel, Enver Üçüncü ve Orhan Aydın programda hazır bulunurken Kurucu Dernek Başkanı Orhan Salantur hasta olduğu için, önceki dönem başkanlardan İsmail Hakkı Karaaslan ise şehir dışında olduğu için programa katılamadı. Ayrıca Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, katılımcılara selamlarını iletti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.