Dolar 32,5061
Euro 34,7169
Altın 2.487,48
BİST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
21°C
Parçalı Bulutlu
Cum 12°C
Cts 18°C
Paz 18°C
Pts 24°C

Boşnak Dostlar Grubu 6 yaşında

Boşnak Dostlar Grubu 6 yaşında
2

Bursa’da yaşayan Boşnak kökenli iş insanlarından oluşan ‘Boşnak Dostlar Grubu’ kuruluşunun 6. yılını Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç’in de katıldığı renkli geceyle kutladı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA)- 6 yıl önce Bursa’da yaşayan Boşnak kökenli iş insanlarını bir araya getirmek amacıyla Ersin Birnican tarafından kurulan ‘Boşnak Dostlar Grubu’, bugün 30 üyeye ulaştı. 6 yıllarını önceki akşam Almira Otel’deki akşam yemeğiyle kutlayan Boşnak Dostlar Grubu’nun özel bir de konuğu vardı. Geceye katılan Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, hem Boşnak Dostlar Grubu’nun 6 yılı hem de Bosna Hersek’in bağımsızlığını ilan edişinin 30 yılı nedeniyle gece için hazırlanan özel pastayı Ersin Birnican ve RUMELİSİAD Başkanı Zarif Alp’le birlikte kesti.

Renkli görüntülere sahne olan gecede Boşnak iş insanlarına Bosna Hersek’teki siyasi, ticari ve uluslararası gelişmelerle ilgili bilgiler veren Bosna Hersek Ankara Büyükelçisi Adis Alagiç, Boşnak iş insanlarının Bursa’daki oluşumunu da takdirle karşıladığını söyledi. Alagiç, ‘Burada Boşnak iş insanlarının aynı çatı altında olması gurur vericib Bizim ülkemizde ve Bosna Hersek sınırları dışında yaşayan Boşnak kökenli vatandaşlarımızdan beklediğimiz birlik ruhu tam olarak bu…’ dedi.

Boşnak Dostlar Grubu’nun kurucusu iş insanı Ersin Birnican ise 6 yıl önce kökleri aynı topraklardan olan ve bugün aynı şehirde yaşayıp, üreten Boşnakları bir araya getirmek amacıyla çıktıkları yolda bugün güzel bir noktaya ulaştıklarını belirtti. Birnican, ’30 üyemizle son derece rafine ve güzel bir dostlar grubu olduk. Amacımız Bursa’dan Ata topraklarımız olan Bosna ve Sancak bölgesine bir gönül köprüsü kurmak’ şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.