Dolar 32,3422
Euro 34,9817
Altın 2.387,67
BİST 10.203,98
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Elmalı davası ayrıntıları… Serbest bırakılan anne babaya tepkiler büyüyor

Elmalı davası ayrıntıları… Serbest bırakılan anne babaya tepkiler büyüyor
2

Elmalı davası ayrıntıları… Serbest bırakılan anne babaya tepkiler büyüyor… Antalya’da yaşamını sürdüren iki kardeşin cinsel istismara uğradıkları anları çizerek anlatması ve konuya ilişkin sanıkların tutuksuz yargılanması üzerine sosyal medyadan tepkiler çığ gibi büyüdü. Başlatılan bu kampanya sürerken, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve hükümet yetkilileri, sanıkların tutuklu yargılanmalarını istedi. Duruşma, 17 Eylül’de görülecek.

Kurumsal Web Tasarım

Antalya’nın Elmalı ilçesinde gerçekleştiği için “Elmalı” davası olarak da bilinen 2 çocuğa yönelik cinsel istismar davasında sanıkların tutuksuz yargılanmalarına yönelik tepki giderek artıyor. Sosyal medyada hükümet yetkilileri, ana muhalefet ve muhalefet partilileri yetkilileri, sanıkların tutuklu bir şekilde yargılanmasını talep ediyor.

Babaanneleri şikayetçi oldu

Kan donduran bu olay, geçen yıl Haziran ayında, çocukların babaannesinin Balıkesir’de savcılığa giderek o dönem iki torununun cinsel istismara uğradığı iddiasıyla, annesi ve babasından şikayetçi olmasıyla gün yüzüne çıktı. Savcılık, babaannelerinin yanında olan ana sınıfı öğrencisi G.E.G. ile ağabeyi İ.E.G.’nin, Çocuk İzlem Merkezi’nde ifadesini aldı.

Anne üvey baba ve 4 kişinin adı geçiyor

G.E.G. İfadesinde, annesi ve üvey babası ile birlikte isimleri F., A. ve M. olan kişilerin kendisine istismarda bulunduğunu belirtti. G.E.G. başından geçen bu olaylarla ilgili annesi Merve A., üvey babası Rahmi A. ve dayısı S.’den şikayetçi olduğunu ifade etti.

İlk duruşmada tutuklama

Savcılıkta ifade veren İ.E.G. de maruz kaldıkları cinsel istismarı ve fiziksel şiddeti doğrulayıcı bir biçimde konuştu. Çocuklar, başlarına gelenleri deftere yaptıkları çizimlerle anlatmaya çalıştı. Bu resimler de soruşturma dosyasına eklendi. Sürdürülen soruşturmada anne Merve A. ile üvey baba Rahmi A. 16 Ekim 2020’deki ilk duruşmada tutuklandı.

Serbest bırakıldılar

Olaya ilişkin davanın üçüncü duruşması 6 Ocak günü Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam etti. Merve A., ifadesinde, “Çocuklarımın dolduruşa gelerek yalan beyanda bulunduklarını düşünüyorum. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Tahliyemi ve beraatımı istiyorum” şeklinde konuştu. Rahmi A. da “Çocuklara biz bir şey yapmadık. Suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Bu aşamada tahliyemi ve beraatımı istiyorum” dedi. İfadelerinin ardından sanıklar Merve A. ve Rahmi A., adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Anne ve üvey babanın yurt dışına çıkmalarını yasaklandı. Duruşma ertelendi.

Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı açıklaması

Davaya ilişkin açıklama yapan Elmalı Cumhuriyet Başsavcılığı, sanıkların tutuksuz yargılanmasına itiraz ettiklerini ancak itirazın Antalya 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedildiğini belirtti.

Başsavcılık, açıklamasında, duruşmanın 17 Eylül 2021’e ertelendiğini ifade edildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Mağdur beyanları ve toplanan deliller değerlendirilecek olup, nihai karar bağımsız ve tarafsız yargıya aittir.

Bakanlık tutuklu yargılama yapılmasını istiyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da olay ile ilgili açıklama yaptı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, “İki kardeşin istismara uğradığı şüphesi oluşması üzerine konu kolluk güçlerine intikal ettirilmiştir. İlk görüşmenin Çocuk İzlem Merkezi’mizde yapılmasının ardından çocuklarımıza psikososyal destek verilmeye başlanmıştır” denildi.

İbrahim Kalın: ”En ağır cezayı almalılar”

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın Twitter’dan bir açıklama yaparak, “Bu korkunç hadisede çocuk istismarına müsamaha gibi algılanabilecek kararlardan kaçınmak şarttır. Alçaklar en ağır cezayı almalıdır” ifadelerini kullandı.

Çelik: ”Adaletin tecelli edeceğine inanıyoruz”

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “AK Parti olarak Antalya Elmalı’da iki evladımızın istismar edilmesi davasını yakından takip ediyoruz. Faillerin mümkün olan en ağır cezayı alması en büyük temennimizdir” diyerek:

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’mız hem yargılama sürecine müdahil olmuştur; hem de evlatlarımızı ihtiyaç duydukları hizmetlerle desteklemeye devam etmektedir. Evlatlarımız güven altındadır” şeklinde konuştu.

Abdulhamit Gül: ”Süreci yakından takip ediyoruz”

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’de konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabı üzerinden ”Çocuklarımızın cinsel istismarına hiç kimse, hiçbir şekilde müsamaha göstermez; gösteremez. Yargı süreci devam ediyor. Süreci yakından ve dikkatle takip ediyor, sürecin hassasiyetine uygun her türlü tedbiri alıyoruz. HSK da konu hakkında inceleme başlattı” ifadelerini kullandı.

Galatasaray Fenerbahçe ve Beşiktaş da tepki gösterdi

Olayla ilgili tepkiler sosyal medyada da gündemdeydi. #ElmalıDavası etiketiyle yapılan paylaşımlar Twitter gündeminde ilk sırada yer aldı.

Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un da aralarında olduğu çok sayıda futbol kulübü, Elmalı Davası’na ilişkin paylaşımlarda bulundu.

Hayko Çepkin’in paylaşımı
Haluk Levent’in paylaşımı
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.