Dolar 32,4724
Euro 34,8410
Altın 2.423,72
BİST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 15°C
Cts 11°C
Paz 16°C

‘Bestcheese Erasmus Plus Projesi̇ Tamamlandı

ERASMUS+ PROGRAMI MESLEKİ EĞİTİM İÇİN STRATEJİK ORTAKLIKLAR FAALİYETİ KAPSAMINDA, 2019 YILINDA ESKİŞEHİR İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ ADINA HİBE DESTEĞİ ALAN “YÖRESEL PEYNİRLERİN ÜRETİM TEKNOLOJİLERİ VE HİJYEN STANDARTLARININ AVRUPA BİRLİĞİ (AB) IŞIĞINDA İNCELENMESİ” KISA ADIYLA BESTCHEESE PROJESİ, AB ORTAKLARINDAN İTALYA, SLOVAKYA, SLOVENYA, YEREL ORTAKLAR ANKARA ÜNİVERSİTESİ VE BATMAN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ’NÜN İŞBİRLİĞİ İLE TAMAMLANDI

‘Bestcheese Erasmus Plus Projesi̇ Tamamlandı
2

Erasmus+ Programı mesleki eğitim için stratejik ortaklıklar faaliyeti çerçevesinde 2019 yılında Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına hibe desteği alan “Yöresel Peynirlerin Üretim Teknolojileri ve Hijyen Standartlarının Avrupa Birliği (AB) Işığında İncelenmesi”, kısa adıyla BestCHEESE Projesi, AB ortaklarından İtalya, Slovakya, Slovenya, yerel ortaklar Ankara Üniversitesi ve Batman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün işbirliği ile tamamlandı.

Kurumsal Web Tasarım

BestCHEESE Projesi faaliyetlerinin tamamlanması ile tüm dünyada herkesin kullanımına açık ve ücretsiz Türkçe, İngilizce, İtalyanca, Slovence, Slovakça dillerinde 5 arayüzü bulunan www.bestcheeseeu.com isimli web sitesi ve Bilgi İşlem Teknolojisi (BİT) kullanılarak 2 adet (10 ders) eğitim modülü oluşturuldu. www.bestcheeseeu.com oldukça sade ve kullanıcıların sıkılmadan eğitim almaları ve bilgi sahibi olmaları için görsel materyaller ile desteklenerek, yenilikçi ICT teknolojisi uygulandı. Modül-1 ve Modül-2 sonundaki sınavlarda başarılı olan katılımcılar ise, sertifikalarını kendi bilgisayarlarından indir butonu ile kolaylıkla alabilme imkanına sahip.

www.bestcheeseeu.com ve ICT eğitim modülleri oluşturulurken sahada çalışan teknik ve eğitici personel, tecrübelerini diğer AB ülkelerinden gelen uzman katılımcılar ile paylaştı. Dersler sadece teorik bilgilerden değil saha çalışmalarındaki bilgi birikimi sayesinde oluşan pratik bilgileri de içerdiği için kullanılabilir ve uygulanabilir eğitim modülleri hazırlandı. Proje sonunda geliştirilen yenilikçi eğitim materyalleri aracılığı ile Türkiye ve AB ülkelerinde mesleki eğitim personelleri başta olmak üzere gıda denetçileri ve eğiticileri, birincil üreticiler ve gıda güvenliği ve üretim teknolojisine ilgi duyan herkes, yöresel peynirlerin üretim teknolojilerini öğrenmeleri, günlük ve profesyonel yaşamlarında kullanmaları, yeni ürünler üretmeleri ve böylelikle mesleki bilgi düzeylerini ve tecrübelerini geliştirme fırsatını yakalamış olacaklar. Bu sayede mesleki eğitim ve öğretimde anahtar yeterliliklerin daha da güçlendirilmesi, iş temelli öğrenmeyi teşvik etmeye yönelik ortaklıkların geliştirilmesi ve herkesin eğitimlere erişimini artırarak, katılımcıların temel ve mesleki becerilerini gelişmesine, böylelikle AB ülkelerindeki benzer işlerle uğraşan kurum ve kuruluşların beraber hareket edebilmesine de olanak sağlandı. Proje sonunda bölgeler arası ve sınır ötesi işbirliği ile gıda güvenliği ve teknolojileri konularında yerel ve bölgesel kamu yetkililerinin bağlılığı güçlendi. Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ve ortaklarının kurumsal kapasitesi artırıldı. Farklı ülkelerden gelen katılımcılar arasında iletişim ve sosyal etkileşimle birlikte iş yapma kabiliyeti arttı. İtalya Büyükelçiliği, Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne teşekkür maili göndererek, yeni projeler için işbirliği davetinde bulundu. Farklı ortaklar ile yeni projeler için iş birlikleri kuruldu.

Uzun vadede Türkiye ve AB ülkelerindeki mesleki eğitim personelinin bilgi düzeyi ve eğitim-öğretimde BİT teknolojisini kullanma kapasiteleri artacak, yöresel peynir üreten gıda işletmelerinde kalite standartları yükselecek, ithalat ve ihracatın artması ile Türkiye ve AB ülkelerinin ekonomisi olumlu etkilenecek.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.