Dolar 32,3865
Euro 35,0621
Altın 2.326,80
BİST 9.117,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Açık
Afyon
23°C
Açık
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 25°C
Sal 22°C

BEBKA genç istihdama yöneliyor

BEBKA genç istihdama yöneliyor
2

BEBKA’nın genç istihdamını artırmaya yönelik çalışmaları yoğunlaştı.

Kurumsal Web Tasarım

BURSA (İGFA) – Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda faaliyetlerini sürdüren Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı’nın (BEBKA) gelecek dönem faaliyetleri ve planlanan destekleri basın mensupları ile paylaşıldı.

BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, Bursa basını ile gerçekleştirilen buluşmada genç istihdamı ile bölgenin girişimcilik ekosistemini güçlendirmeyi hedeflediklerini dile getirdi.

Basın İlan Kurumu Bursa Şube Müdürü Ebubekir Günel’in de katıldığı toplantıda Durak,  ajansın bölgede girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi, genç istihdamının desteklenmesi, iklim değişikliğiyle mücadele kapsamında kaynak verimliliğinin artırılması ve kırsal kalkınma konularında önemli çalışmalar yapmakta olduğunu belirtti.

NİTELİKLİ ELEMAN İHTİYACINA KATKI SAĞLAYACAK

Bursa, Eskişehir ve Bilecik’i kapsayan TR41 Bölgesi’nde girişimcilik ve proje ekosisteminin oluşturulması için yaptıkları çalışmalarla genç projeciler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirten BEBKA Genel Sekreteri M. Zeki Durak, önümüzdeki süreçte başlayacakları BEBKA Gençlik Buluşmaları kapsamında da her üniversitede organizasyonlar gerçekleştirerek gençleri başarılı iş insanları ile bir araya getirecek, gelecekleri için önemli bir fırsat sunacaklarını söyledi. 

Ekonomik kalkınma için KOBİ’lere teknik desteğin yanı sıra faizsiz kredi desteği de sağlayacaklarını vurgulayan Durak, “Kâr amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik kırsal kalkınma mali destek programını da sürdüreceğiz. Bunların yanı sıra Bölgesel Girişim Sermayesi kapsamında girişimcilerimizin fikirlerini hayata geçirmelerinin yolunu açacağız. Bölgenin dinamiklerini ivmelendirecek projeler geliştirenleri destekleyeceğiz” diye konuştu. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.