Dolar 32,3660
Euro 34,9560
Altın 2.325,42
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 23°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Başkan Yüce: “Sakarya sanayi gücüyle geleceğin yıldızı olacak”

Başkan Yüce: “Sakarya sanayi gücüyle geleceğin yıldızı olacak”
2

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin otomotiv devi olan ve Sakarya’da ihracat rekorları kıran Toyota Türkiye Fabrikası’nı ziyaret etti. Sakarya’daki üretim alanını inceleyip, yetkililerden bilgi alan Yüce üreten, geliştiren ve istihdam yaratarak kente değer katan çalışmaların ortağı olduklarını söyledi. Başkan Yüce, “Otomotiv sektörüne yön veren, gelişen, üreten ve kazandıran Toyota’mıza desteğimiz sürecek, şehir ekonomisini ve sanayisini zirveye taşımak için iş birliğimiz devam edecek” dedi.

Kurumsal Web Tasarım

SAKARYA (İGFA)- Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, şehrin gelişmesinde önemli rol oynayan
tüm sektörlerin dinamiklerini takip ederek temaslarını sürdürüyor. Tarımda, hizmet sektöründe ve sosyal alanda yürütülen işlerin yanı sıra, kentin ekonomisini ayakta tutan faktörler üzerinde çalışan Başkan Yüce, iş dünyasından önemli isimlerle bir araya gelerek üretimin ve ihracatın artırılması noktasında ortak çalışmalar yapıyor. Son olarak Türkiye’nin otomotiv devi Toyota’nın Sakarya’daki fabrikasını ziyaret eden Yüce, KDV iadesiyle ilgili yürütülen çalışmada sevindirici gelişmeleri paylaştı. Toyota yetkilileriyle görüşerek üretim aşamalarıyla ilgili bilgi alan, üretim ve istihdam hedeflerini konuşan Yüce, şehir sanayisini ve ekonomisini ileriye taşıyacak başarılı girişimlerin destekçisi olduklarını ifade etti.

Başkan Yüce, KDV iadesi sorununun çözümü için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nda çözüm adımlarının atıldığını belirterek, “Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak KDV iadesinden kaynaklı kaybımızın giderilmesi için Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde idari ve yasal çözüm çalışmalarını yakinen takip etmekteyiz. Bu sorunun bir an evvel çözüme kavuşacağını ümit ediyoruz. Söz konusu Sakarya Büyükşehir Belediyesi’nin gelir kaybını telafi etmek için
şehrimizde faaliyet gösteren yüksek ithalat yapan firmalarımız ile 2 ay önce bir araya geldik ve ilimizin vergi gelirlerini artırarak Büyükşehir Belediyesi’nin maliye paylarını artırmaya yönelik bir çalışma başlattık. Bu bağlamda çalışmamıza destek olan tüm firmalarımıza şehrimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.