Dolar 32,5775
Euro 34,7903
Altın 2.501,90
BİST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 12°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
12°C
Hafif Yağmurlu
Cts 17°C
Paz 19°C
Pts 24°C
Sal 26°C

Apartman girişlerindeki ziller, yerini parolalı sistemlere devretti

Apartman girişlerindeki ziller, yerini parolalı sistemlere devretti
2

Apartman girişlerindeki dijital parolalı sistemleri güvenlik açısından daha emniyet sağlarken, parolayı unutma ihtimalinden dolayı zorluk çeken yaşlı insanların bu sisteme alışmasının zor, fakat anahtar yükünün azaltması gibi de bir kolaylık yönü olduğu belirtiliyor.

Kurumsal Web Tasarım

Uzun yıllardır Eskişehirli hanelerin kapı ve kilit ve onarımıyla birlikte tüm çilingir işlemlerini yapan Murat Erim, yaklaşık 45 seneden beri anahtar imal ettiğini anlattı. Bina girişlerindeki zillerin üzerinde artık isimlerin yazmadığını, bunun yerine sadece numaraların olduğunu ifade eden anahtar ustası Erim, “Apartmanlar, bu sistemle beraber daha güvenilir hale geldi ve insanların anahtar taşıma yükü azaldı. Tek yapmaları gereken parolayı unutmadan tuşlamalarıdır” diyerek Eskişehirli anahtar ustalarının bu mesele hakkında daha fazla bilgi sahibi olmalarını önerdi.

“Anahtarlar da teknolojiye ayak uyduruyor”

Yaşlıların apartman girişlerindeki parolalı sisteminden dolayı zorluk çektiğini belirten Erim, “Artık teknoloji bizim sektörümüze de dâhil oldu ve bina giriş çıkışları 24 saat güvenlik kameraları ile izlenebildiği için kapılar, hırsızlar tarafından zorlanamıyor. Güvenlik birimleri anında olaya müdahalede bulunabiliyor. Fakat bu akıllı zil sistemlerin üzerinde isim yazmadığı için bu durumdan en çok yaşlılar etkileniyor. Çünkü sistemin bir standardı olmadığı gibi, kapıyı açmak için ya kare tuşuna basıp şifre girilmesi gerekiyor, ya da direkt daire numarasının çalınması gerekiyor” diye ileterek anahtar teknolojinin çağ atladığından bahsetti.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.