Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Pts 21°C
Sal 21°C
Çar 21°C
Per 18°C

Cep telefonunda korkutan istatistik

Cep telefonunda korkutan istatistik
2

[ad_1]

Kurumsal Web Tasarım

İnsanların önemli bir çoğunluğunun, başka birinin cihazını gözetleme cazibesine karşı bağışık olmadığı ortaya çıktı.

İSTANBUL(İGFA) – Secure Data Recovery tarafından yayınlanan yakın tarihli bir anket, Amerikalıların yüzde 82’sinin en az bir kez başka birinin cihazını gözetlediğini kabul ettiğini ortaya koyuyor.

Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kişisel cihazlarınızı daha iyi korumak ve tüm dijital casusları uzak tutmak istiyorsanız, neler yapabileceğinizle ilgili ipuçlarını paylaştı.

İnsanların önemli bir çoğunluğunun, başka birinin cihazını gözetleme cazibesine karşı bağışık olmadığını ortaya koyan anket sonuçları, dijital casusluğun dolandırıcıların ve bilgisayar korsanlarının sınırlarının ötesinde olduğunu gösteriyor. Bitdefender Antivirüs Türkiye distribütörü Laykon Bilişim’in Operasyon Direktörü Alev Akkoyunlu, kişisel cihazlarınızı daha iyi korumak ve tüm dijital casusları uzak tutmak istiyorsanız, neler yapabileceğinizle ilgili ipuçlarını paylaştı.

Neden başkalarının telefonunu kurcaladıkları sorulduğunda meraklıların yüzde 59’u “genel merak”, yüzde 56’sı “yanlış bir şey yaptığı şüphesi” ve yüzde 14’ü ise “başkalarının güvenliği için” başkasının telefonunu karıştırdığını söyledi.

Hangi verilerin gözetlendiğine gelince, meraklıların yüzde 87’si yazışmaları okurken, fotoğraflar ve videolar ikinci sırada (yüzde 44) geliyor. Gözetmenlerin yüzde 38’i tarayıcı geçmişi, yüzde 12’si özel notları ve yüzde 9’u konum geçmişini kontrol ediyor. Yalnızca onda biri bankayı, ödeme uygulamalarını ve çevrimiçi satın alma işlemlerini kontrol ediyor.

Gizlice bulunanların yüzde 70’i “dijital aldatma veya flört” ya da “yüz yüze aldatma kanıtı” içerirken, katılımcıların yüzde 17’si “romantik bir ilişkiden bağımsız yalanların” en önemli keşifleri olduğunu söyledi.

[ad_2]

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.