Dolar 32,5890
Euro 34,8231
Altın 2.416,59
BİST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 28°C
Az Bulutlu
Afyon
28°C
Az Bulutlu
Çar 25°C
Per 21°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Andhd Trdi̇zi̇nde Taranmaya Başladı

HUKUKUN HER ALANINDA HAZIRLANAN ÖZGÜN VE BİLİMSEL ÇALIŞMALARIN ELEKTRONİK ORTAMDA YAYIMLANMASI SURETİYLE ULUSAL VE ULUSLARARASI LİTERATÜRE KATKI SAĞLAMA AMACIYLA 2015 YILINDA YAYIN HAYATINA BAŞLAYAN VE ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ TARAFINDAN YAYIMA HAZIRLANAN ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HUKUK FAKÜLTESİ DERGİSİ (ANDHD), TRDİZİN’DE TARANMAYA BAŞLADI.

Andhd Trdi̇zi̇nde Taranmaya Başladı
2

Hukukun her alanında hazırlanan özgün ve bilimsel çalışmaların elektronik ortamda yayımlanması suretiyle ulusal ve uluslararası literatüre katkı sağlama amacıyla 2015 yılında yayın hayatına başlayan ve Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından yayıma hazırlanan Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi (AndHD), TRDizin’de taranmaya başladı.

Kurumsal Web Tasarım

Yılda iki sayı olarak elektronik ortamda yayımlanan AndHD’de, hakemli araştırma makalesi, çeviri, kitap incelemesi ve karar incelemesi türündeki bilimsel çalışmalara yer veriliyor. Dergi, 2020 yılından beri süreçlerini DergiPark üzerinden yürütüyor ve yayınları bu platform üzerinden okuyuculara sunuluyor.

Dergi’nin yayın kalitesinin ve çeşitliğinin arttırılması amacıyla editöryal süreçlerde yenilikler yapan Editör Kurulu, editöryal süreçlerin hem geleneksel Türk hukuk yayım kültürünün korunması için hem de uzun vadede küresel akademik yayın kültürüyle uyumlu bir yayıncılık anlayışının geliştirilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede çalışmaların yerel ve uluslararası akademik veri tabanları ve dizinler ile uluslararası kuruluşlarca belirlenen ilke ve standartlara uygun olarak yürütülmesi hedefleniyor. Bu doğrultuda yapılan başvurular neticisinde EuroPub ve Sobiad Atıf Dizini’nde taranmaya başlayan AndHD, son olarak 2021 Ocak’ta yayımlanan 7/1 Sayısı itibarıyla yerel akademik dizinlerin başında gelen TrDizin’e de kabul edildi.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.