Dolar 32,3680
Euro 34,9630
Altın 2.325,55
BİST 9.127,66
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 23°C
Parçalı Bulutlu
Afyon
23°C
Parçalı Bulutlu
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C
Sal 20°C

Anadolu Üniversitesi’nde “Sıfır Atık Eğitimi” düzenlendi

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ ATIK YÖNETİMİ BİRİMİ TARAFINDAN ÖĞRENCİ MERKEZİ’NDE “SIFIR ATIK EĞİTİMİ” İSİMLİ KONFERANS VERİLDİ.

Anadolu Üniversitesi’nde “Sıfır Atık Eğitimi” düzenlendi
2

Anadolu Üniversitesi Atık Yönetimi Birimi tarafından Öğrenci Merkezi’nde “Sıfır Atık Eğitimi” isimli konferans verildi.

Kurumsal Web Tasarım

Eğitime Anadolu Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı Dr. Gültekin Güllü ve Eskişehir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü görevlisi Çevre Mühendisi Dr. Mesut Çiftçi konuşmacı olarak katıldı.

Atık yönetiminin önemi üzerinde duran Dr. Gültekin Güllü şunları söyledi:

”Üretilen her şey potansiyel olarak bir atıktır. Belli bir süre sonra ürünler dönüşümünü tamamlıyor ve atık durumuna geliyor. Bunu fark etmek için çevrenize bakmanız yeterli oluyor. Atıkların her birinin atık tipine göre ayrı ayrı yönetilmesi gerekiyor. Kampüsümüzde sistemimizi iyi bir şekilde kurarsak bu işi daha iyi bir şekilde yöneteceğimize inanıyorum.”

“Amacımız oluşan tüm atıkları değerlendirmek”

Sıfır atık projesinin önemini vurgulayan Dr. Çiftçi, “Sıfır atık israfın önlenmesi, kaynakların verimli kullanılması, atık oluşumunun azaltılmasını sağlayan bir atık yönetimi felsefesidir. Burada felsefe kelimesini kullanıyoruz çünkü biz insanların atığı düşünme şekillerini değiştirmeye çalışıyoruz. Bu projenin hiç atık oluşturmamak gibi bir amacı yok. Oluşan tüm atıkları değerlendirmek gibi bir amacı var.” ifadelerini kullandı.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.