Dolar 32,5591
Euro 34,9937
Altın 2.426,11
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ni̇n Tübi̇tak 1001 Projesi̇ Kabul Edi̇ldi̇

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ TARAFINDAN YAPILAN PROJE, TÜBİTAK 1001-BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA PROJELERİNİ DESTEKLEME PROGRAMI ÇERÇEVESİNDE KABUL EDİLDİ.

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ni̇n Tübi̇tak 1001 Projesi̇ Kabul Edi̇ldi̇
2

Anadolu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Çiğdem Taş Alicenap’ın yürütücülüğünü gerçekleştireceği “Animasyon Eğitiminde Disiplinlerarası Bir Yaklaşım: ‘Medikal Animasyon’ Ders Tasarımı, Uygulaması ve Değerlendirmesi’” başlıklı proje TÜBİTAK 1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı çerçevesinde kabul edildi.

Kurumsal Web Tasarım

Türkiye’de ve dünyada yaygın kullanım potansiyeli olan medikal animasyon alanında disiplinlerarası bir ders programı tasarlamak ve tasarlanan programın uygulama sürecinin değerlendirilmesinin amaçlandığı projede; Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meral Güven, Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sinem Ilgın ve Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Elemanı Remzi San araştırmacı, Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim elemanları Arş. Gör. Yasin Arslan ve Arş. Gör. Emin Bakan ise bursiyer olarak katkılarını sunacak.

“Proje çıktılarını yaygınlaştırmak şu an için en büyük hedefimiz”

Sanat ve bilimi bir araya getiren disiplinlerarası çalışmaların önemini vurgulamak adına Güzel Sanatlar alanındaki bir projenin TÜBİTAK 1001 çerçevesinde desteklenmesinin büyük bir heyecan oluşturduğuna değinen Doç. Dr. Taş Alicenap şunları dile getirdi:

“Sanat alanları doğası gereği hayatın her alanına ve her disipline temas ediyor. Bu konuda disiplinlerarası çalışmaların artmasını önemsiyoruz. Animasyonun da eğlence sektörü dışında farklı disiplinlerle ortak çalışmalar yürütmek için etkili bir medyum olduğunu bu proje aracılığıyla vurgulamak ve farklı çalışmalar için de kapı aralamak istiyoruz. Proje ekibimizin farklı türde ulusal ve uluslararası proje deneyimi olan üniversitemiz hocalarından oluşması projemizi güçlendiriyor. Süreci başarı ile tamamlayarak proje çıktılarını yaygınlaştırmak şu an için en büyük hedefimiz.”

Proje ile medikal animasyon tasarım ve üretiminin medikal alanlardaki eğitim süreçlerinde öğretim materyali olarak kullanılabileceğinden hareketle; proje sonucunda yükseköğretimde öğretimin kalitesinin artırılması amacına hizmet edebilecek ürünler ortaya çıkmasını hedeflediklerini belirten Doç. Dr. Taş Alicenap, proje ekibine de teşekkürlerini iletti.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.