Dolar 32,2836
Euro 35,0994
Altın 2.469,96
BİST 10.319,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 26°C
Az Bulutlu
Afyon
26°C
Az Bulutlu
Cts 24°C
Paz 25°C
Pts 28°C
Sal 27°C

Anadolu Üni̇versi̇tesi̇ Malezyadaki̇ Yükseköğreti̇m Kurumlarına İş Bi̇rli̇ği̇ Zi̇yareti̇ Gerçekleşti̇rdi̇

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖR YARDIMCISI PROF. DR. ALİ RESÜL USUL, ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ MÜDÜRÜ PROF. DR. BİLGE KAĞAN ÖZDEMİR VE ULUSLARARASI İLİŞKİLER BİRİMİ PERSONELİ ÖĞRETİM GÖREVLİSİ LİLİ FENG’DEN OLUŞAN HEYET, MALEZYA’DAKİ 6 FARKLI YÜKSEKÖĞRETİM KURUMUNA ERASMUS+ ULUSLARARASI KREDİ HAREKETLİLİĞİ (KA171) KAPSAMINDA İŞ BİRLİĞİ FIRSATLARINI DEĞERLENDİRMEK, ÇİFT DİPLOMA PROGRAMLARI BAŞLATMAK, ORTAK BİLİMSEL ARAŞTIRMA PROJELERİNİ YÜRÜTMEK VE DİĞER İŞBİRLİĞİ İMKANLARINI KEŞFETMEK ÜZERE 21-25 KASIM 2022 TARİHLERİNDE MALEZYA’YA RESMİ BİR ZİYARET GERÇEKLEŞTİRDİ.

Anadolu Üniversitesi heyeti, Malezya’daki 6 farklı Yükseköğretim Kurumuna Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) çerçevesinde iş birliği fırsatlarını değerlendirmek, çift diploma programları başlatmak, ortak bilimsel araştırma projelerini yürütmek ve diğer işbirliği imkanlarını keşfetmek üzere Malezya’ya resmi bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kurumsal Web Tasarım

Ziyarete, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Resül Usul, Uluslararası İlişkiler Birimi Müdürü Prof. Dr. Bilge Kağan Özdemir ve Uluslararası İlişkiler Birimi personeli Öğretim Görevlisi Lili Feng katıldı. Ziyaret edilen 6 üniversite Malezya’nın önde gelen Yükseköğretim Kurumları olan Universiti Putra Malaysia, UCSI University, Universiti Utara Malaysia, Management and Science University, Sunway University ve Universiti Malaya’dan oluşurken, heyet ayrıca Türkiye Cumhuriyeti Kuala Lumpur Büyükelçiliği’ni ve Yunus Emre Enstitüsü’nü de ziyaret etti.

Yapılan ziyaretler doğrultusunda bahsi geçen 6 Yükseköğretim Kurumu ile Anadolu Üniversitesi arasında Uluslararası Eğitim İş Birliği Protokolü imzalandı ve Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği (KA171) çerçevesinde iş birliği yapmak üzere ilk adımlar atıldı. Erasmus+ Uluslararası Kredi Hareketliliği 2022 Proje Dönemi Başvurusunda 25 ülke ile hareketlilik gerçekleştirmeye hak kazanan Anadolu Üniversitesi bu ziyaret sonrasında 2023 Projesine Malezya’daki yeni ortaklarını da dahil edecek. Bu sayede Malezya ile öğrenci ve personel değişim hareketlilikleri mümkün olacak.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.