Dolar 32,5561
Euro 34,9867
Altın 2.425,66
BİST 9.722,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 22°C
Pts 22°C

Ahmet Çolakbayrakdar’dan gençlere TEKNOFEST desteği

Ahmet Çolakbayrakdar’dan gençlere TEKNOFEST desteği
2

Kayseri’nin Kocasinan Belediyesi, TEKNOFEST’e hazırlanan lise ve üniversite öğrencilerinden oluşan toplam 18 takıma teknik ekipman ve cihaz desteği verdi.

Kurumsal Web Tasarım

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
Finallerde yarışmaya hak kazanan takımlarla bir araya gelen Kayseri’nin Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, onların yaptıkları aracı ve diğer ürünleri test ederek; “Yarınların teknolojisini üretecek olan gençlerimiz ve çocuklarımıza her zaman destek oluyoruz.” dedi.

Erciyes Üniversitesi kampüs alanında insansız hava aracı, akıllı ulaşım, elektromobil ve roket kategorilerinde finallerde yarışmaya hak kazanan 7 takımın yaptıkları ürünleri inceleyen Başkan Çolakbayrakdar, onları tebrik etti. Sevimli tasarımla dikkat çeken aracı test eden Başkan Çolakbayrakdar; “Fikri olan ama imkanı olmayan gençlere, her konuda imkan oluyoruz.” dedi.

“Büyüyen, gelişen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceğinin örneklerini gençlerimiz en güzel şekilde ortaya koyuyor” diyen Başkan Çolakbayrakdar, ülkenin teknolojik kalkınmasına ve teknolojiyi üreten nesillerin yetiştirilmesine katkı sağladıklarını vurgulayarak, “Öncelikle gençlerimizi tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Rabbim, muvaffak etsin. Kocasinan Belediyesi olarak TEKNOFEST yarışması başladığından beri gençlerimize destek veriyoruz.  Bu anlamda atölye ve tesislerimizle destek vermenin yanı sıra sürdürülebilir hale getirmek için çalışmalar yapıyoruz. Geçen yıl ilkini yaptığımız Kocasinan Teknoloji Festivalini (KOCAFEST) ile gençlerimizin hayallerini gerçekleştirdik. Bu yıl ise daha kapsamlı hale getireceğiz. Büyüyen, gelişen Türkiye’nin gelecekte daha neler yapabileceğinin örneklerini gençlerimiz, KOCAFEST’te en güzel şekilde ortaya koydu. Geleceğin teknolojisi olan ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da desteklemiş olduğu uzay ve havacılık alanında, gençlerimiz yerli ve milli olarak teknolojik ürünler üretiyor. Biz bugün gençlere destek veriyoruz, biliyoruz ki yarın onlar da bu necip milleti gururlandıracaklar. Gençlerimizin talepleri doğrultusunda şimdiye kadar olduğu gibi Kocasinan Akademi çatısı altında vermiş olduğumuz desteği artırarak sürdüreceğiz. Biliyoruz ki teknoloji noktasında teknoloji üreten, teknolojiden istifade eden yerli ve milli ürünlerle bunu yapabilirsek o kadar başarılı oluruz. Bunun içinde Kocasinan Akademi olarak gençlerimize desteklerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Başkan Çolakbayrakdar, yapılan yatırımlarla çocukları ve gençleri, geleceğin Türkiye’sine hazırladıklarını sözlerine ekledi.

Kocasinan Belediyesi’nin Türkiye genelinde bilimsel ve teknoloji alanında en güzel imkanı sağlayan belediye olduğunu belirten gençler ise desteklerinden dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.

KOCASİNAN BELEDİYESİ’NİN DESTEK VERDİĞİ VE FİNALLERDE YARIŞMAYA HAK KAZANAN 7 TAKIM ŞU ŞEKİLDE:

Sancaktar Takımı -Arif Molu Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

Gökay İha Takımı -Erciyes Üniversitesi

Entegre Takımı -Abdullah Gül Üniversitesi

Kuşçu Roket Takımı -Sami Yangın Anadolu Lisesi

Volta Roket Ve Voltacar Takımları -Erciyes Üniversitesi

Kartal Air Takımı -Merkez Melikgazi Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.