Dolar 32,3374
Euro 34,8108
Altın 2.390,60
BİST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 15°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 12°C
Paz 16°C
Pts 19°C
Sal 22°C

Yunanistan Vizesi Almak Kolay Mı?

Yunanistan Vizesi Almak Kolay Mı?
2

Yunanistan’a seyahat amacıyla gidecek Türk vatandaşları Yunanistan vizesi başvurusunda bulunmaları gerekir. Türk vatandaşlarından Umuma yani bordo pasaport sahibi kişiler, Yunanistan’a gidebilmeleri için vize başvurusu yapmaları zorunludur. Yunanistan Schengen Bölgesi ülkelerinden biridir. Bundan dolayı Türk vatandaşlarının pasaportlarında geçerli olan Schengen vizesi bulunması gerekir. Schengen vizesi olmayan Umuma mahsus pasaport sahibi kişiler, Yunanistan’a yapacakları kısa süreli 90 güne kadar seyahatleri için Schengen vize başvurusunda bulunmaları zorunludur.

Kurumsal Web Tasarım

Pasaportlarında geçerli olan Schengen vizesi yer alan vatandaşlar, Yunanistan’a yapacakları ziyaret öncesi vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur. Türkiye Cumhuriyeti Hususi pasaport, Hizmet pasaport ve Diplomatik pasaport’a sahip kişiler, 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde Yunanistan seyahatleri için vize başvurusundan muaf tutulmuşlardır. Yunanistan’a gitmek isteyen Türk vatandaşları, Yunanistan Büyükelçiliği, Yunanistan Başkonsolosluğu vize başvurularını kabul etmektedir. Diğer yandan Yunanistan Konsolosluğu’nun yetki vermiş olduğu vize başvuru merkezleri tarafından vize başvuruları alınmaktadır. Yunanistan’a uzun süreli seyahat edecek kişiler, direkt olarak Yunanistan Büyükelçiliği’ne veya Yunanistan Başkonsolosluğu’na vize başvurusunda bulunabilirler.

Yunanistan Schengen Vizesi

AB ülkeleri bağlı oldukları vize anlaşması kapsamında, AB’ye olmayan ülke vatandaşlarına farklı olarak vize taleplerinde bulunabilmektedirler. Vize, genel olarak bir ülkeye giriş olanağı sağlayan izin belgesi olmaktadır. Yunanistan vize iznini verirken farklı uygulamalar yapabilmektedir. AB ülkesi olan Yunanistan, Schengen vizesi anlaşmasını da imzalamış oldu. Schengen anlaşmasını imzalayan ülkeler kendi aralarında kendi vatandaşlarına vize istemeden seyahat ve çalışma olanaklarını sağlamaktadırlar.

Yunanistan Vizesinden Muaf Olanlar

Umuma mahsus yani Bordo pasaportu olan Türk vatandaşları, Yunanistan’a gidebilmeleri için Yunanistan vizesi almaları gerekir. Yunanistan vizesinden muaf olanlar Hizmet Gri pasaport, Hususi Yeşil pasaport ve Diplomatik Siyah pasaport sahibi Türk vatandaşları Yunanistan vizesinden muaftırlar. Bu pasaportlara sahip olan kişiler, Siyah ve Gri pasaport geçerlilik süreleri devam ediyorsa, yani Yunanistan seyahatinden en az 3 ay sonrasına kadar geçerli ise, pasaport 10 yıldan fazla eski olmaması şartıyla, Yunanistan’a yapacakları seyahatlerde vize başvurusu yapmalarına gerek yoktur.

Yunanistan Konsolosluğu, Diplomatik, Hususi ve Hizmet pasaport sahibi olan Türk vatandaşlarına sunmuş olduğu vize muafiyeti, Yunanistan’a yapacakları seyahatlerde 180 gün içerisinde 90 günü aşmayacak şekilde olması durumunda geçerli olmaktadır.

Yunanistan Vizesinin Özellikleri

Yunanistan Schengen bölgesine bağlı bir ülke konumundadır. Yunanistan vizesinin özellikleri Yunanistan Schengen vizesine sahip olanlar, Yapacakları seyahatleri ilk önce Yunanistan’dan başlatmaları şartıyla diğer Schengen Ülkelerine Yunanistan Schengen vizesi ile seyahat yapabilirler. Schengen vizesi sahibi olan kişi, seyahat yapacağı Schengen üyesine dahil olan ülkede en fazla 90 gün kalabilir. Fakat Schengen vize başvurusunu ilk defa yapacak kişilere, kısa süreli vize verilir ve bu süre daha sonra yapacakları seyahatlerine ilave edilerek 90 günlük süre doldurulmuş olunur.

Yunanistan Vize Türleri

Yunanistan seyahati yapacak kişiler, seyahat amaçlarına göre uygun olan vize türlerine başvuru yapmaları gerekir. Yanlış vize türüne başvuru yapılması durumunda Yunanistan vize başvuruları iptal olur. Bunun için vize başvurularında çok dikkatli olunması gerekir. Yunanistan vize türleri farklı olmaktadır. Genel olarak Yunanistan vize türleri şunlardır.

l Yunanistan Ticari Vize Türü

l Yunanistan Turistik Vize Türü

l Yunanistan Aile Birleşim ve Ziyaret Vizesi

l Yunanistan Şoförler Vizesi

l Yunanistan Eğitim Vizesi

l Yunanistan Gemiciler Vizesi

l Yunanistan Konferans Vizesi

l Yunanistan AB Vatandaşı Çocukları Vizesi

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.