Dolar 32,2523
Euro 34,8551
Altın 2.432,33
BİST 10.082,01
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 18°C
Az Bulutlu
Afyon
18°C
Az Bulutlu
Çar 20°C
Per 24°C
Cum 24°C
Cts 24°C

Yönetmen Burak Çevik’in yeni filmi dünya prömiyerinde

Yönetmen Burak Çevik’in yeni filmi dünya prömiyerinde
2

Burak Çevik’in yeni filmi “Unutma Biçimleri” dünya prömiyerini bu yıl 16 – 26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 73. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde gerçekleştirecek.

Kurumsal Web Tasarım

İSTANBUL (İGFA) – “Tuzdan Kaide” ve “Aidiyet” filmleriyle tanınan yönetmen Burak Çevik’in yeni filmi “Unutma Biçimleri” dünya prömiyerini bu yıl 16 – 26 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek olan 73. Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde gerçekleştirecek.

Daha önceki filmleriyle iki defa Berlinale’de yer almış olan Burak Çevik, üçüncü defa Caligari Ödülü için yarışarak önemli bir başarıya imza atacak.

Sinemada hikaye anlatım olanaklarını zorladığı cesur ve yenilikçi filmleriyle bilinen yönetmenin, 14 yıl önce ayrılan bir çifti konu edinen son filmi “Unutma Biçimleri” yıllar sonra tekrar bir araya gelen çiftin, nasıl ayrıldıklarını bir türlü hatırlayamaması üzerinden tarihin nasıl katmanlaştığına ve tekrar tekrar yazılabildiğine dair bir deneyim sunuyor.

Yönetmen Burak Çevik’in, filmin başrolünde yer alan Nesrin Uçarlar ve Erdem Şenocak ile birlikte metnini kaleme aldığı “Unutma Biçimleri”’nin Türkiye’de 2023 yılında özel bir etkinlik takvimiyle seyirciyle buluşması planlanıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.