Dolar 32,4757
Euro 34,9765
Altın 2.433,37
BİST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Açık
Afyon
22°C
Açık
Cum 25°C
Cts 25°C
Paz 23°C
Pts 22°C

Yoğun kar yağışı UEDAŞ’ı durduramıyor!

Yoğun kar yağışı UEDAŞ’ı durduramıyor!
2

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün Güney Marmara Bölgesi için yaptığı yoğun kar yağışı uyarısı sonrası beklenen yağış Bursa’da da etkili oldu. Bu zorlu süreçte vatandaşların olumsuzluk yaşamaması adına 7/24 çalışmalarını sürdüren UEDAŞ ekipleri Kültür Mahallesi’nde meydana gelen arızaya hızlıca müdahale etti ve elektrik akışını sağladı.

Kurumsal Web Tasarım

RAMAZAN ACAR / BURSADA BUGÜN ((BURSA İGFA)

Meteoroloji Genel Müdürlüğü özellikle Güney Marmara Bölgesi için yoğun kar yağışı uyarısında bulunmuştu. Bu uyarılar sonrasında kar yağışı Bursa’da da etkisini gösterdi. Bu süreçte vatandaşların zorluk yaşamaması adına 7/24 sahada olan Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ekipleri arızalara karşı tetikte bekliyor.
Bugün de Bursa’nın merkez Nilüfer İlçesi Kültür Mahallesinde meydana gelen arıza sonrasında hemen olay yerine giden ekipler arızaya hızlıca müdahale etti. Ekipler yoğun kar yağışı altında yaptığı çalışmayla arızayı kısa sürede giderdi ve elektrik akışını tekrar sağladı.

13 BİN KİLOMETRELİK ŞEBEKE BAKIMI

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da 5 milyonun üzerinde nüfusa elektrik dağıtım hizmeti veren Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş. (UEDAŞ) ekipleri, beklenen yoğun kar yağışına yönelik çalışmalarına hız vermişti. Yıl boyu yaptığı bakım çalışmalarıyla her türlü kötü senaryoya önceden hazırlıklı olan UEDAŞ, bölgede gerçekleştirdiği bakım çalışmalarıyla da enerji sürekliliğini koruyor. 2021 yılında 5 bin 25 trafoya bakım yapılırken 289 bin 705 elektrik direğinin de kontrollerini sağlayan UEDAŞ, enerji nakil hatlarında 13 bin 750 kilometrelik şebekeye bakım gerçekleştirdi.

ŞEBEKE 7/24 UZAKTAN TAKİP EDİLİYOR

Saha çalışanları arızalara kısa sürede müdahale ederek enerji tedarikini korurken şebekenin 7/24 online olarak da takip ve kontrollerinin yapıldığını ifade eden UEDAŞ Sistem İşletme Direktörü Volkan Çelik, “Bir vardiyada 350 personelimizle kar koşullarına hazırız. Araç filomuzda ise 109 aktif sepetli araç, 20 adet yedek sepetli araç, 78 arazi aracı, 12 vinç, 6 kablo test aracı ve 1 kar aracımızı hazır bulunduruyoruz. Bunun dışında yine 6 farklı EDAS’la acil durum is protokolü imzaladık. Olası bir ihtiyaç halinde karşılıklı destek olabilmek için.  Bu süreçte 7/24 esası ile şebekeyi izleme merkezimiz SCADA’da arızaların tasnifi yapılmakta,  ekiplerimiz görevlendirilmekte, ölçüm ve kontrol işlemleri yapılmaktadır.  SCADA merkezimizde zaman ve mekândan bağımsız olarak arızalara dakikalar içinde müdahale edebilmekteyiz” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.