Dolar 32,3882
Euro 35,1467
Altın 2.326,10
BİST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 21°C
Az Bulutlu
Afyon
21°C
Az Bulutlu
Cum 23°C
Cts 24°C
Paz 24°C
Pts 24°C

Yaşar Kemal İzmir Karabağlar’da, adını taşıyan mahallede anıldı

Yaşar Kemal İzmir Karabağlar’da, adını taşıyan mahallede anıldı
2

Edebiyatımızın Büyük Ustası Yaşar Kemal, aramızdan ayrılışının 7 yılında Karabağlar’da, adını
taşıyan mahalledeki büstü önünde törenle anıldı.

Kurumsal Web Tasarım

İZMİR (İGFA)- Yazar Bekir Yurdakul’un sunduğu “Büyük Usta 99 Yaşında” başlıklı törene, Karabağlar Belediye
Başkanı Muhittin Selvitopu, meclis üyeleri, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Yaşar Kemal Mahallesi sakinleri katıldı.

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, Anadolu sevdalısı Yaşar Kemal’in Cumhuriyetin yetiştirdiği önemli değerlerden biri olduğunu hatırlattı. “İnce Memed” romanını kültüre, sanata ilgisi olanların mutlaka okuduğuna dikkat çekerek, “Çukurova’yı, oradaki tarlalarda çalışan emekçilerin yaşadıklarını, hayatlarını, sevgilerini, acılarını hep onun romanlarından öğrendik. Anadolu’yu, Anadolu insanını, efsanelerini anlattı. Dünyanın da ona olan ilgisini, saygısını biliyoruz. Böylesine bir değer ülkemizde yetiştiği için ne kadar gurur duysak azdır” dedi. Yaşar Kemal’in eserlerindeki tasvirlerin unutulmaz olduğunu belirten Başkan Selvitopu, “Çok değerli yazarlarımız var. Ancak kurdu, kuşu, bitkiyi onun kadar güzel anlatanı olmadı. Yaşar Kemal’in özlediği, dostluk ve kardeşlik içinde yaşadığımız Türkiye’ye hep birlikte ulaşacağız. Yaşar Kemaller hep yaşayacak. Kültüre ve sanata düşman olanlar ise tarihin sayfalarında unutulup gidecek. Cumhuriyetimiz yetiştirdiği bu önemli değerimizin önünde bir kez daha saygıyla, minnetle eğiliyoruz” diye konuştu.

Törende Prof. Dr. Semih Çelenk, “Cümlemiz Yaşar Kemal” sunumuyla büyük yazarımızın yaşam öyküsünü anlatırken, İzmir Devlet Tiyatrosu Sanatçısı İbrahim Raci Öksüz de Yaşar Kemal’in “Yatak” adlı öyküsünü seslendirdi. Tören, Yaşar Kemal Büstü’ne kırmızı karanfillerin bırakılmasıyla sona erdi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.