Dolar 32,4375
Euro 34,7411
Altın 2.439,70
BİST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 22°C
Hafif Yağmurlu
Afyon
22°C
Hafif Yağmurlu
Paz 22°C
Pts 20°C
Sal 20°C
Çar 20°C

Yağcı” Evinden Çıkamayan Vatandaşımızın Pazar İhtiyacını Evine Taşıyacağız

Yağcı” Evinden Çıkamayan Vatandaşımızın Pazar İhtiyacını Evine Taşıyacağız
2

İYİ Parti’nin dikkat çeken Belediye Başkan adayı Alper Yağcı, Pazar çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ataköy Pazarı’nı ziyaret eden Yağcı’nın, pazar esnafı ve alışveriş yapan vatandaşlar tarafından yoğun ilgiyle karşılandığı gözlemlendi.

Kurumsal Web Tasarım

Esnafın yaşadığı zorlukları yakından görmek ve vatandaşlarla doğrudan iletişim kurmayı amaçlayan Yağcı, pazarcıların düşen satışlar ve azalan alım gücü konusundaki yakınmalarını dinledi. Yağcı, esnafın ve vatandaşın memnuniyetine vurgu yaparak, “Esnafımızla el ele vereceğiz. Herkesin yüzünün gülmesi için var gücümüzle çalışacağız.” şeklinde konuştu.

Modern Pazar Alanları Oluşturacağız

Semt pazarlarının şehir yaşamında kilit bir öneme sahip olduğunu belirten Yağcı, Afyon’da daha iyi yaşam koşulları yaratmayı hedeflediklerini söyledi. Yapılacak çalışmaların ve projelerin vatandaşlardan gelen geri bildirimlere dayandırılacağını ifade ederek, “Semt pazarlarımızı daha modern ve hijyen yapısına kavuşturacağız. Pazar esnafımız artık yağmur ve kar altında satış yapmak zorunda kalmayacak.” diye ekledi.

Semt Pazarlarında Yerde Satışı Kaldıracağız

Pazar ziyaretinin ardından Milli Birlik Caddesi’ndeki esnafları da ziyaret eden Yağcı, belediyenin gözden kaçırdığı bölgelere dikkat çekti ve yaşanan sıkıntıları dile getirdi. Mecidiye Mahallesi’nde sığınmacılarla ilgili yaşanan sorunlara değinen Yağcı, “1 Nisan’dan sonra sığınmacılar artık kimseyi rahatsız edemeyecek, vatandaşlarımız sokaklarda korkmadan dolaşabilecek.” ifadelerini kullandı. Ayrıca tabela kirliliğine ve pazar yerlerinin durumuna değinen Yağcı, ekledi: “Cuma pazarını esnafımızın ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda yeniden canlandıracağız. Balık ve süt ürünleri hijyenik şartlarda satışa sunulacak. Yerel üreticimiz ürünlerini yerde satışa sunamayacak. Onlara kullanımı ve taşınması kolay pratik stantlar vereceğiz. Vatandaşımız isterse Pazar alanlarında oluşturacağımız depolara bu stantlarını bırakabilecek. Evinde yalnız yaşayan ve dışarıya çıkamayacak durumda olan vatandaşlarımızı muhtarlarımız aracılığıyla tespit ederek Pazar ve market ihtiyaçlarını evine ulaştıracağız.” sözleriyle planlarını netleştirdi.