Dolar 32,3119
Euro 35,0521
Altın 2.277,29
BİST 8.991,18
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Afyon 20°C
Az Bulutlu
Afyon
20°C
Az Bulutlu
Cum 22°C
Cts 23°C
Paz 23°C
Pts 24°C

Malatya Arguvan’da lavanta hasadı

Malatya Arguvan’da lavanta hasadı
2

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü kontrolünde Tıbbi ve Aromatik Bitki Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi amacı ile 2018 yılında Arguvan ilçesi İçmece mahallesinde 3 dekarlık alanda Isparta ilinden getirilen 6 bin adet Lavandul aAngustifolia çeşidi ile ekimine başlanan bitkinin hasadı yapıldı.

Kurumsal Web Tasarım

MALATYA (İGFA) – Malatya’nın Arguvan ilçesinde lavanta hasadı için program düzenlendi.

Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızıldaş, lavantanın önemli bir bitki olduğunu vurgu yaparak, Arguvan’a kattığı değerin ileri de turizm ve ekonomik anlamda da ciddi olacağını söyledi.

Başkan Kızıldaş, önümüzdeki yıllarda nane, kekik gibi bitkilerinde yağını çıkarabilmek için tesisleşme noktasında da çalışmalar olduğunu söyledi. 

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise lavanta bahçeleri çiçek olan Arguvan’ı yeniden bir çiçek yaptığını öne sürdü. Emeği geçenleri tebrik eden Başkan Gürkan, “Tarıma fazla elverişli olmayan bu alanların değerlendirilerek lavanta bitkisinin ekimi gerçekleştirilmiş. Geçen yılda verimi ve kalitesi yüksek bir verim alındı. Arguvan Belediye Başkanımızı bu ve benzeri çalışmalarında ayrıca paydaş olarak çalışmaktayız. Bu çalışmalarda emeği geçen Tarım İl Müdürlüğümüze, Büyükşehir Belediyemiz Park Bahçeler Dairesi Başkanlığına ve Arguvan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Lavanta hasadının başta Arguvan’ımıza ve ülkemize temenni ediyoruz. Lavanta ayanı zamanda kozmetik sanayide kullanılan çok önemli bir bitkidir. Bu bitkinin daha geniş alanlarda ekiminin yapılması ve buradan işlenerek pazarlanması noktasında Belediyemizin çalışmalarına destek vereceğiz” diye konuştu.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.